Hardenberg

Hoe blijft Patrick Bloemberg fit?

Door de redactie

Wie ben je wat doe je?

Mijn naam is Patrick Bloemberg, 30 jaar en ik woon samen met mijn vriendin Marloes Mulder in Balkbrug. Daarnaast ben ik al 8 jaar lang eigenaar van buitensportbedrijf Reestdal Outdoor (Balkbrug).

Sport je veel? Welke sport?

Ik ben gedurende de gehele dag bezig met sport vanwege mijn bedrijf, maar ben zelf ook een fanatiek sportman. Ik voetbal normaal gesproken in Balkbrug en ik heb de Survivalrunsport helemaal ontdekt. Op onze eigen survivalbaan kan ik het hele jaar door trainen. Daarnaast hou ik wel van sportieve uitdagingen en heb ik bijvoorbeeld vorig jaar samen met Bert Langejans 1000 swing-overs gedaan en heb ik met een top team uit Balkbrug de Roparun en Social run gelopen. Ook staat elk jaar de Reestdal Fun run weer op het programma waar ik een van de organisatoren van ben.

Ben je daarin beperkt in deze coronatijd?

Wat betreft voetbal ervaar ik veel beperkingen doordat de trainingen en wedstrijden niet door gaan. Dit geldt helaas ook voor de Reestdal Fun Run. Maar gelukkig is de Survivalrunsport een buitensport wat ik en mijn leden nog steeds kunnen beoefenen. Niet zoals voor Corona, in groepen, maar rekening houdend met de maatregelingen.

Wat doe je nu om fit te blijven?

Op dit moment doe ik aan krachttraining en survivaltraining. Daarnaast loop ik regelmatig hard en mijn vriendin fiets dan op de mountainbike mee. Leuke manier om samen in beweging te zijn! Natuurlijk hou ik ook van wandelen in de mooie natuur rondom Balkbrug.

Hoe vaak sport je in de week?

Ik ben een fanatiek sporter en sport rond de 5 tot 6 keer per week.

Heb je tips voor mensen om fit te blijven?

Ga lekker naar buiten! Wandelen, fietsen, fanatiek sporten het maakt niet uit, laat die spieren lekker werken. Wees creatief met je omgeving of wat je in huis hebt. Op die manier kan een rust bankje onderweg een leuk trainingstoestel worden.

Van wie zou jij graag weten hoe hij of zij fit blijft?

Ik zou wel willen weten hoe Arnoud Nijhuis fit blijft.