Hardenberg

Hoe blijft Niek Meijerink fit?

Door de redactie

Wie ben je wat doe je?

Hallo allemaal, ik ben Niek Meijerink en ik ben 13 jaar oud. Ik woon in De Krim samen met mijn ouders, broer en zusje. Sinds dit schooljaar zit ik op het Vechtdal College in Hardenberg waar ik in de eerste klas zit.

Sport je veel? Welke sport?

Normaal gesproken sport ik veel. Naast dat ik korfbal bij KC Centrum in De Krim doe ik ook aan grasbaanracen en speedway. Voor het korfballen train ik één keer per week een uur. Voor het grasbaanracen en speedway is het belangrijk fit te blijven. Ik ben dan ook veel buiten te vinden. Lekker crossen op de brommer, maar ook op de fiets stunten.

Ben je daarin beperkt in deze coronatijd?

Gelukkig kan ik blijven trainen bij de korfbal, maar dan nu buiten. Lekker uitleven en mijn energie kwijt raken. Helaas kan ik voor het grasbaanracen en speedwayen nu niet trainen, maar ook geen wedstrijden rijden. Het afgelopen jaar heb ik alleen aan een EK mee kunnen doen in Tsjechië.

Wat doe je nu om fit te blijven?

Om nu fit te blijven zorg ik er voor dat ik veel in beweging ben. Ik ben veel buiten te vinden om lekker gezond te blijven. Nu ik niet kan grasbaanracen of speedwayen ga ik meestal wekelijks crossen met mijn crossmotor op een crossbaan of grasland. Hierdoor blijven mijn spieren sterk en houd ik het motorgevoel.

Hoe vaak sport je in de week?

Ik sport nu één à twee keer per week. En daarnaast ben ik thuis veel buiten en in beweging.

Heb je tips voor mensen om fit te blijven?

Probeer veel te bewegen in je eigen omgeving. Bijvoorbeeld wandelen of fietsen. Ook nu het wat kouder wordt is het best lekker en gezond om buiten bezig te zijn.

Van wie zou jij graag weten hoe hij of zij fit blijft? Jeanet Sterken