Hardenberg

Hoe blijft Michiel Brinkhuis fit?

Door de redactie

Photographer: Wendy Senssen

Wie ben je, wat doe je?

Hallo daar! Dankzij mijn maat Koen Boschman mag ik meedoen aan dit gave item. Thanks! Ik ben Michiel Brinkhuis en ik speel in metalband UNDAWN en wekelijks deel ik mijn verhalen over persoonlijke ontwikkeling tijdens de Diepe Gronden Podcast. Ik werk als contentspecialist! Daarnaast probeer ik mijn broer Tom te verslaan met Mario Kart op de Gamecube. Blijft een uitdaging.

Sport je veel? Welke sport?

Zeker weten. Ik sport gemiddeld 4-5x per week. Ik ben echt van de krachttraining. Het liefst lekkere zware compound oefeningen die mijn hele lichaam een dikke opdonder geven. Squats, deadlifts, dat soort werk! Genieten is dat, als je half zwalkend de sportschool uitloopt na een legday.

Ben je daarin beperkt in deze coronatijd?

In maart deed ik het tegenovergestelde van wat iedereen deed. Van coronakilo's heb ik nooit wat begrepen. Ik ging minder en gezonder eten en elke dag sporten. Het was de ideale tijd voor mij om aan mijn lijf te werken. Er was geen afleiding van vrienden die een biertje met je willen drinken. Bier is namelijk mijn dominosteen voor ongezonde keuzes. Bier > chips > kapsalon. En nee zeggen, dat is een uitdaging voor mij. Dus het was juist fijn om echt gefocust te zijn en discipline op te bouwen. Tot de tweede lockdown dit jaar. Die hakte er wat harder in. Maar ik ben toch een kilootje of 4 kwijtgeraakt.

Wat doe je nu om fit te blijven?

Fit blijven is meer dan alleen sporten. Je hebt fysiek fit, en mentaal fit. Ik neem in ieder geval elke dag een koude douche van minimaal 3 minuten. Dit helpt mij om mentaal en fysiek fris aan de dag te beginnen. Daarnaast heeft het een positieve werking op je immuunsysteem. Essentieel tijdens corona. Ook vind ik een creatieve prikkel belangrijk voor mijn mentale gesteldheid. Ik maak dus muziek, maar ook de Diepe Gronden Podcast helpt mij voor mentale zelfreflectie. Daarnaast doe ik crossfit workouts voor thuis en zet in ieder geval 6000 stappen per dag. En gezond eten natuurlijk! Voor zover dat lukt.

Hoe vaak in de week?

Toen de sportscholen open waren sportte ik het liefst 5x per week. Nu pak ik qua workouts regelmatig een crossfit workout voor thuis en zet ik in ieder geval 6000 stappen per dag. Als ik geen workout doe, zorg ik ervoor dat ik in ieder geval 60 push ups per dag doe. Maar ik moet eerlijk bekennen dat de lockdown en alle verleidingen tijdens kerst en oud en nieuw de routine behoorlijk hebben doorbroken (oftewel, de diepgewortelde bier chips en kapsalon routine is tijdelijk weer terug). Maar dat komt in het nieuwe jaar weer helemaal goed.

Heb je tips voor mensen om fit te blijven?

Maak je doelen klein. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je elke dag 5 pushups doet. De kans dat je er meer doet is groot, maar omdat je die 5 pushups per dag haalt beloon je jouw brein en krijg je een positieve vibe. Je bent namelijk aan het winnen. Plus van daaruit kun je opbouwen. Het probleem wat veel mensen met 'discipline' hebben is dat ze denken dat het er is of niet. "Ik heb echt geen discipline" is een veelgehoorde uitspraak. Maar in het woord 'discipline' zit het woord 'disciple', wat leren betekent. Daar gaat het om. Jezelf

vergeven, want je bent aan het leren. Stick to the plan, vergeef jezelf als je je hebt laten gaan met ongezond eten of een keer niet sporten. Terug naar het nu. Wat kun je vandaag doen om weer fit te worden? Leer je lichaam en je onderbewuste om meer te gaan sporten en gezonde keuzes te maken.

Van wie zou jij graag weten hoe hij of zij fit blijft?

Ik ben erg benieuwd hoe mijn broer, bandlid en mede podcasthost Tom Brinkhuis fit blijft tijdens corona tijd! Zou hij nog

lekker bezig zijn? Ik ben erg benieuwd hoe mijn broer, bandlid en mede podcasthost Tom Brinkhuis fit blijft tijdens corona tijd! Zou hij nog lekker bezig zijn?