Hardenberg

Hoe blijft burgemeester Maarten Offinga fit?

Door de redactie

Wie ben je wat doe je?

Ik ben Maarten Offinga, burgemeester van Hardenberg.

 

Sport je veel? Welke sport?

Ik sport graag en ga regelmatig zwemmen. Zo zwom ik in het najaar van 2020, totdat de zwembaden vanwege de coronamaatregelen moesten sluiten, twee keer per week in zwembad De Slag in Hardenberg. Tot eind oktober zwom ik in het buitenwater. Verder ga ik vaak fietsen en wandelen.

 

Ben je daarin beperkt in deze coronatijd?

De zwembaden zijn momenteel als onderdeel van de coronamaatregelen gesloten. Dat is een logische keuze van het kabinet, maar als sporter vind ik dat wel jammer. Ik mis m'n zwemkilometers. Ik kan me voorstellen dat veel inwoners dat herkennen en het sporten missen. Afgelopen week was ik in Slagharen. Het viel mij op hoeveel inwoners aan het hardlopen en wandelen zijn. Zo blijven we toch in beweging. We zijn dus een vitale gemeente.

 

Wat doe je nu om fit te blijven?

Ik ben veel meer gaan wandelen. Door de week wandel ik meestal 's avonds. Nu we een avondklok hebben moet ik wel zorgen dat ik voor 21.00 uur binnen ben. Ook in het weekend wandel ik graag.

 

Hoe vaak sport je in de week?

Normaal gesproken sport ik drie tot vier keer per week een uur.

 

Heb je tips voor mensen om fit te blijven?

Ik let op wat ik eet, want 'elk pondje gaat door het mondje'. Het beste advies is dus minder en vooral gezonder te gaan eten. Eet meer fruit en groente. Dat deed ik al en dat doe ik nu in coronatijden des te maar. Ik beperk nu vooral de porties die ik eet. Daarnaast adviseer ik mensen om regelmatig een blokje om te gaan en een uurtje per dag te wandelen.

 

Van wie zou jij graag weten hoe hij of zij fit blijft?

Ik zou graag het stokje door geven aan Edwin Evers. Maar dit is de laatste column. Ik ben Edwin Evers nog niet tegengekomen, dus bij deze een uitnodiging voor een wandeling. En als er inwoners zijn die in deze coronatijd met mij een blokje om willen wandelen om een specifiek onderwerp te bespreken, dan bij deze een uitnodiging. U kunt zich melden bij de gemeente Hardenberg door een mail te sturen naar aanmelden@hardenberg.nl. Vermeld hierbij ook duidelijk over welk onderwerp u het met mij wil hebben tijdens de wandeling.