Hardenberg

Hoe blijft Gersom Klok fit?

Door de redactie

Wie ben je wat doe je?

Mijn naam is Gersom Klok en ben voetballer bij HHC Hardenberg en Personal Trainer.

Sport je veel? Welke sport?

Ik sport ongeveer elke dag. Normaal gesproken drie avonden in de week voetbal training en op zaterdag een wedstrijd. Overdag sport ik in mijn eigen sportstudio (Gersom4Fit), op de Boshoek, op het moment dat ik geen klanten heb. Soms sport ik wel eens mee met de klanten om ze te motiveren en te laten zien hoe het moet bijvoorbeeld.

Ben je daarin beperkt in deze coronatijd?

Met voetbal nu wel. We trainen in kleine groepjes, en dat doen we twee keer per week. Verder is de zaterdag weggevallen. Op zaterdag 'moeten" we hardlopen vanuit de club, omdat we geen wedstrijd hebben.

Wat doe je nu om fit te blijven?

Uiteraard veel blijven bewegen tussen de trainingen door overdag. Verder denk ik goed om mijn voeding zodat ik de juiste voedingsstoffen binnen krijg die ik nodig ben.

Hoe vaak sport je in de week?

Eigenlijk wel elke dag. De ene dag net wat fanatieker als de andere dag, maar probeer naast de reguliere voetbaltrainingen zo ongeveer 3-4 keer per week voor mezelf te trainen.

Heb je tips voor mensen om fit te blijven?

Zorg dat je gezond blijft eten en goed blijft drinken. Probeer minimaal drie momenten in de week te vinden om lekker te bewegen. Dat verschilt natuurlijk per individu, maar zorg dat je, mits de tijd het toelaat natuurlijk, die drie keer probeert te halen. Dat kan van wandelen tot fanatiek fitnessen zijn. Zo lang je maar blijft bewegen is het goed!