Hardenberg

Hoe blijft Dick Kremer fit?

Door de redactie

Wie ben je wat doe je?

Mijn naam is Dicky. Wat doe je? Wat ze mij adviseren is toch om een omscholing te doen. Ik heb me opgegeven en wonder boven wonder werd ik toegelaten. Na een paar cursussen, wat best pittig was, alles natuurlijk digitaal wat precies in mijn straatje was, kantje boord geslaagd. Ik ben toen toegetreden tot hoofd onderhoud, schoonmaak en conciërge, om te zorgen dat de gebruikers een mooi onderkomen hebben. Van jong tot oud komen ze binnen, nu in coronatijd wat minder natuurlijk. Voor muziek, dans, therapie, schilderen, fotograferen, kunstcollectief, lasergamen, bloemschikken etc. Wel mooi gevarieerd. Vanaf januari zou Repair café zijn start maken (lees: Toch nog een café). Deze is tot later order opgeschoven. Hier kunnen mensen kleine appratuur laten repareren. Tot nu toe hebben acht mensen zich aangemeld om mee te helpen. Maar als u zich geroepen voelt, schroom niet om je aan te melden en dat allemaal in d'oale skoele.

DE CONCIERGIEUR

Sport je veel? Welke sport?

Natuurlijk ligt bijna alle sport stil, maar als het weer kan ben ik een fanatiek sporter die vijf dagen in de week op de sportvloer staat. Tegenwoordig is het wel wat minder. Ben nu aan het trainen voor de triatlon. Als het allemaal door mag gaan wordt de volgende editie in november gehouden. De datum is nog niet bekend, maar je moet afgetraind en fit zijn en een portie doorzettingsvermogen hebben. Velen kijken er altijd naar uit. Het is toch veld(huis)slag van de bovenste orde. Als je mee wilt doen meld je aan. Dan krijg je de trainingsavonden en bijkomende adviezen aangereikt. Dit alles om tot een goed resultaat te komen. Deze triatlon heeft de Klinketrofee. Dat betekent de volgende spelelementen: Darten, Kaarten, Biljarten. Dit wordt de negentiende editie.

DE SPORTINSTRUCTEUR

Wat doe je om fit te blijven?

Als je mij nu 200 meter hard laat sprinten, dan zal ik twee dagen naar adem moeten happen en daar is nu wel tijd voor, dus! Als je straks één jaar stil staat dan bevordert dat niet het fit zijn. Maar wat wij elke week gewend zijn om te doen dan is het nogal een verschil. Het zal al moeilijk worden om de draad weer op te pakken, poeh, poeh. Maar om toch een beetje bezig te blijven en die luie spieren aan het werk te zetten zijn we aan de overkant van het café begonnen met bossen en hagen bij te werken. Een deel van het gras omgespit en daar wilde bloemenzaden gezaaid voor de bijen en vlindertjes. En je weet, wie zaait zal oogsten. Nou dat is gelukt. De rest van het gras moet ook omgespit worden

THE GREEN MEN

Tip van de week

Er zijn heel veel activiteiten de laatste tijd doorgeschoven en steeds weer verplaatst, maar de eerstvolgende is de muziekquiz dit zal tot nu toe zijn op 13 maart. Dan zijn we een jaar verder ik hoop dat er dan weer iets meer mag.

DUS MENSEN ZIE NIET OM EN KIJK VOORUIT

(Deze week de rubriek iets anders ingevuld dan anders red