Hardenberg

Historische Oldtimerdag

Door de redactie

Zaterdag 25 mei komen er voor de vierde keer weer veel oldtimers naar De Krim. De oldtimers staan opgesteld op het evenemententerrein aan de Beukenlaan 1a in De Krim. Het evenement wordt om 10.00 uur geopend door de heer Arend Kerssies.

De deelnemers willen graag de trekkers, vrachtwagens, auto's, motoren, bromfietsen en stationaire motoren aan u laten zien. Speciaal voor deze dag komt er een wals van Straalbedrijf/ Machinehandel Hudepohl uit Lutten. Dankzij Nieuwland Machines die aangeboden heeft deze wals te vervoeren naar het evenement, kan deze wals voor de eerste keer geshowd worden. Deze dag zijn er demonstraties, er zijn kraampjes waar u allerlei spulletjes kunt kopen. In de tent en op het horecaplein kunnen bezoekers en deelnemers genieten van een hapje en een drankje. Tussen de middag komen er ongeveer 100 personen met hun oude brommers op bezoek. Deze dag wordt voor de derde keer een Oldies VeurMekaar oldtimertoertocht georganiseerd. Een aantal bijzondere oldtimers uit de omgeving van Bergentheim staan op deze dag klaar voor een prachtige tocht door de omgeving. Deze tocht is speciaal bedoeld voor senioren en voor mensen met een beperking. Zij zijn tijdens de rust van ongeveer 11.30 uur tot 13.00 uur te gast op de Historische Oldtimerdag in De Krim. Na de middag treedt het Piratenkoor De Stormvogels uit Emmen voor u op. Voor de kinderen is er vanaf 11.00 uur ook van alles te beleven.

Er wordt voor het eerst een rommelmarkt georganiseerd waar kinderen hun spulletjes kunnen verkopen. De hele dag rijdt er een schaalmodel 1:3 Engelse landbouw stoomtrekker met daarachter 2 wagentjes. Per keer kunnen er 16 personen meegenomen worden voor een mooi ritje over het terrein. Meneer Bultje wil de kinderen graag laten zien hoe alles werkt en waar het kolen gestookte vuur brandt. Bij Rob, Ismay en Roan kunnen de kinderen timmeren, het haar laten versieren, naamplaatjes maken en dergelijke. Dit jaar is er weer een springkussen en een grote zandbak waar de kinderen zich kunnen vermaken, en er zijn skelters om op te rijden. Bij voldoende deelname zijn er ook behendigheidsspelen en land bewerken. Er zijn voor alle categorieën een toertocht. De tijden van de toertocht en het programma zal bij de tent op het informatiebord staan. Voor deelname aan de gazonmaaierslep kunt u zich opgeven bij helmutguichelaar@outlook.com. Hebt u zelf een oldtimer en wilt u die aan het publiek laten zien, dan kunt u zich via de website www.oldtimerdagdekrim.nl opgeven.