Hardenberg

HHC Hardenberg volledig rookvrij

Door de redactie

Vanaf zaterdag 9 februari is HHC Hardenberg een rookvrije vereniging. Sportwethouder Martijn Breukelman gaf het statsein en mag er niet meer gerookt worden op en rondom de velden van HHC Hardenberg.

In de rust tijdens de thuiswedstrijd tegen VVSB reikte voorzitter van HHC-Hardenberg Bert Beun een voetbalshirt aan de wethouder met de tekst 'samen maken we HHC rookvrij'. Spontaan trok Martijn Breukelman het shirt aan en ging tussen enkele tientallen jeugdleden staan met de duim omhoog 'goed bezig".

HHC Hardenberg kiest er voor om alle dagen van de week een rookvrije sportomgeving te stellen. Om duidelijk te maken dat er niet gerookt mag worden op de velden zijn er borden opgehangen aan de velden en ook middels spandoeken wordt er geattendeerd. Door een volledig rookvrije Boshoek in te stellen loopt HHC Hardenberg voorop om te zorgen voor een rookvrije generatie. Leden van de club hebben in het najaar via een online poll massaal voor een rookvrije Boshoek gestemd. Op het sportpark komen twee rookplekken voor diegenen die het niet kan laten kunnen: een plek achter de koffiecorner bij het hoofdveld en een plek achter de kantine. Deze plekken worden duidelijk aangegeven door middel van markering.