Hardenberg

HHC Hardenberg contracteert keeper Nick Borgman

Door de redactie

HHC Hardenberg heeft in de voorbereiding op het nieuwe seizoen Nick Borgman vastgelegd. De keeper tekende een contract tot medio 2022. De 23-jarige speler was afgelopen seizoen de vaste keeper van het Duitse BSV Schwarz-Weiß Rehden, dat uitkomt in de semi-professionele competitie Regionalliga Nord.

Eerder speelde de technisch onderlegde doelman uit Dalen onder meer bij PEC Zwolle en FC Groningen. Na een tussenstap en kampioenschap bij VV Hoogeveen vertrok hij naar Rehden, ruim vijftig kilometer ten zuiden van Bremen. "De afstand ging eerst prima, maar daarna werd dat mij te veel. Ik keek ernaar uit om weer in Nederland te spelen. En HHC Hardenberg heeft een naam hoog in het amateurvoetbal. Een mooie uitdaging dus", reageert Borgman.

Met Borgman, Ramon Nijland en Jorn-Jan van de Beld is het keepersteam compleet. Het broertje van Nick, Jordy Borgman, traint als stagiair mee met het eerste elftal. "Het is mooi dat Nick, een jongen uit onze regio, de overstapt maakt naar HHC Hardenberg", zegt voorzitter Bert Beun. "Hij is een uitstekende keeper die in Duitsland binnen korte tijd op hoog niveau een vaste kracht werd in het team. Nick zal met name de strijd aan gaan met Ramon Nijland, die na het vertrek van Sander Danes zal strijden om de positie van eerste keeper. We wensen onze keepers veel succes in die gezonde onderlinge competitie".