Hardenberg

Het was wel even wennen...

Door de redactie

Vrijdag 28 augustus brandde Dé Vlam. Maar geen opening van Gramsbergen Lichtstad, geen barbecue in de buurt, geen achtkamp, geen lichtstadloop, geen vuurwerk, geen optocht, en ga zo maar door. Nadat in het voorjaar de beslissing was genomen dat Gramsbergen Lichtstad niet door kon gaan, was dat voor iedereen even slikken. Lang bleef het binnen de Oranjevereniging Gramsbergen e.o. stil. Tot in juni. Het bestuur kwam voor het eerst weer bijeen. 'Kunnen we dan helemaal niets?', was de vraag die vaak werd gesteld.

Een aantal bestuursleden had de maanden daarvoor daar al veelvuldig over nagedacht en hadden alternatieven bedacht. Een paar daarvan waren de moeite waard om verder te onderzoeken. Zo werd in augustus, een paar weken voor de eigenlijke opening, 'Studio Feestweek' bedacht. Een alternatief op Gramsbergen Lichtstad, met onderdelen van Gramsbergen Lichtstad in het format van een Gramsbergen Straten Challenge. En zo werd vrijdag 28 augustus Studio Feestweek geopend en brandde 'zoals gewoonlijk' de vlam van de laatste vrijdag in augustus tot de eerste zaterdag van september.

Betrokkenheid

Ook Studio Feestweek laat weer zien dat de Gramsbergers betrokken op elkaar zijn en met elkaar verbonden zijn. Want hoewel Studio Feestweek pas half augustus aan de buurtverenigingen werd bekendgemaakt, waren er maar liefst 19 buurtverenigingen die zich aanmeldden voor de Gramsbergen Straten Challenge. Ook ontstond een mooie samenwerking tussen de Oranjevereniging Gramsbergen e.o., De Combibaan, De Stamtafel, Het Film Bedrijf en Qonnected. Alle activiteiten werden door de vrijwilligers van het foto- en mediateam van de Oranjevereniging vastgelegd en door Het Film Bedrijf samengevoegd tot een geweldig filmpje. De uitzendingen werden live vanuit De Combibaan, gestreamd via verschillende digitale kanalen. Er werden filmpjes getoond van de activiteiten die plaats hadden gevonden, er werd live geschakeld naar lopende activiteiten en de prijswinnaars werden ontvangen. Ook werden hele oude beelden van Gramsbergen Lichtstad getoond, ter beschikking gesteld door Het Museum.

Week vol met activiteiten

De week stond vol met activiteiten. Onderling werd de strijd aangegaan voor de titel 'Beste Buurtvereniging van Gramsbergen' op de volgende onderdelen: De beste BBQ-chef, Panlatvissen, Jeu des Boules, Sportiefste buurtvereniging/buurtschap, Heel Gramsbergen bakt, Gramsbergen Bloazers, De slimste straat van Gramsbergen en de Versierde Straten Bingo. Uiteindelijk mag buurtverenging De Geurne zich 'de beste' noemen. In het totaal klassement eindigden zij bovenaan, gevolgd door de buurtverenigingen Den Velde en Over de Drempel.

De Oranjevereniging Gramsbergen e.o. kijkt terug op een geslaagde week. Het was geen Gramsbergen Lichtstad, maar gezien de omstandigheden een geweldig alternatief. De filmpjes van de activiteiten zijn terug te vinden op de Facebookpagina van de Oranjevereniging en op YouTube. Alle foto's en uitslagen zijn terug te vinden op de website www.gramsbergen.nl/oranjevereniging/studio-feestweek en in de Lichtstad App. De Oranjevereniging Gramsbergen e.o. dankt iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan Studio Feestweek.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer