Hardenberg

Het Sportmoment van 2016

Door de redactie

Gouden medailles in Rio de Janeiro, Europese titels op de baan en op de weg, landstitels voor de Overijsselse sportploegen en de promotie van Go Ahead Eagles naar de eredivisie. 2016 was een boeiend en uiterst succesvol sportjaar voor onze provincie. Maar wat was nou hét Sportmoment van 2016? Je hoort en ziet het in de gelijknamige uitzending op zondag 8 januari om 21.20 uur. De uitzending is overdag live op zowel de website als de facebookpagina van RTV Oost te bekijken.

Op dit evenement, georganiseerd om de Overijsselse topsporters te eren en te waarderen, worden de beste sporters van het jaar in het zonnetje gezet. Daarnaast worden ook de winnaars bekendgemaakt van de 'Jaap Stam Award' (Overijssel-promotie) en de 'Hennie Kuiper Talenttrofee'. De presentatie is in handen van Bert Eeftink en Hester van den Top.

Overijsselse Amateurclub 2016

RTV Oost en de provincie Overijssel zijn op zoek geweest naar amateurclubs die er werk van maken de bewoners van buurt, dorp of stad aan het bewegen te krijgen. Clubs die zorgen voor binding in de samenleving. Wie er daadwerkelijk met de titel naar huis gaat wordt in de uitzending bekendgemaakt. Het publiek kan zijn sportmoment kiezen of zijn amateurclub nomineren op rtvoost.nl/sportmoment. Het stemmen en nomineren kan nog tot 7 januari. De provincie Overijssel heeft voor de winnaar van de Overijsselse amateurclub van 2016 een prijs ter beschikking gesteld van duizend euro.

Kijken

Het Sportmoment 2016 zie je zondagmiddag 8 januari 2017 live vanaf 15.00 uur op de site en facebookpagina van Oost. Om 21.20 uur is een uitgebreide samenvatting te zien bij TV Oost. Deze uitzending wordt elk uur herhaald.