Hardenberg

Het Pieterpad in 16 etappes

Door de redactie

Hans Eenjes en Wilko Koster zijn twee politieagenten die in 16 dagen van de Pietersberg naar Pieterburen lopen: het Pieterpad, 500km. Hun doel: geld inzamelen voor de Stichting Ewingsarcoom.

De stichting is opgericht nadat Eva Pattiwael uit Assen in 2019 breed in het nieuws kwam door een kaarten-inzameling, met een reusachtige lawine aan kaarten en cadeaus tot gevolg. Eva heeft een zware behandeling ondergaan waarbij de geschatte overlevingskans twintig procent bedroeg. Eva is inmiddels schoon en is de levendige kleuter die zij als vierjarige hoort te zijn. Om geld te genereren voor onderzoek naar het zeer zelden optredende Ewingsarcoom, lopen Hans en Wilko deze monsterachtige goede-doelen-wandeling.

In 16 etappes lopend van de st. Pietersberg in Limburg naar Pieterburen in Groningen waar ze op 30 december 2020 hopen te arriveren.

Beide politieagenten zijn gerenommeerde wandelaars. De Nijmeegse 4daagse en wandeltochten met afstanden tot 100 km en soms nog meer, ze kunnen het aan.

Om deze monstertocht te volbrengen werd de hulp van de collega's in het land gevraagd voor slaapadressen en verdere ondersteuning.

Op 12 december 2020 vertrokken ze vanaf de Pietersberg in Limburg. Op 21 en 22 december liepen de heren door Overijssel, ondersteund door 4daagse verzorger Aart.

Op 21 december werd gelopen van Holten, over de Sallandse Heuvelrug naar Ommen en op 22 december liepen ze door het vechtdal van Ommen, via Hardenberg, naar Gramsbergen. Omdat het Pieterpad langs het bureau in Hardenberg loopt is het dus logisch bij de collega's even halt te houden voor een korte rust met wat eten en drinken.

Bij het rustpunt, bureau Hardenberg, mocht verzorger Aart ook nog een donatie uitreiken namens het 4daagse detachement politie Oost Nederland.