Twenterand

Het Midden en Netwerk Ambulant, Kind & Gezin op Ondernemersbeurs in Vriezenveen

Door de redactie

Op woensdag 18 en donderdag 19 september staan het Midden en Netwerk Ambulant, Kind & Gezin, beide onderdelen van De Twentse Zorgcentra, op de Ondernemersbeurs tijdens 650 jaar Vriezenveen. Ze delen hun stand met het RIBW.

Het Midden en Netwerk Ambulant, Kind & Gezin van De Twentse Zorgcentra zijn samen met het RIBW gehuisvest in het pand van voetbalvereniging DOS'37 aan de Schout Doddestraat in Vriezenveen. Gezamenlijk hebben zij besloten om deel te nemen aan de Ondernemersbeurs vanwege gelijke doelen: het werven van nieuwe cliënten én het werven van werk voor hun cliënten.

Het Midden biedt een zinvolle leer-werkplek aan mensen met een verstandelijke beperking en/of grote afstand tot de arbeidsmarkt. Er zijn verschillende afdelingen waar deelnemers uit kunnen kiezen. Op de industriële afdeling worden b.v. allerlei materialen ingepakt en verpakt, gesorteerd of uitgeteld. Hiervoor worden altijd nieuwe opdrachtgevers gezocht. Daarnaast is er onder andere een creatieve club, een houtgroep en een horeca-afdeling.

Netwerk Ambulant, Kind & Gezin biedt onder andere ondersteuning aan huis. Zij ondersteunen mensen die er op eigen kracht of met hulp van de omgeving niet meer uitkomen. Deze ondersteuning kan gegeven worden op het gebied van persoonlijke verzorging, welzijn en welbevinden, het vergroten van zelfstandigheid, het opbouwen of onderhouden van een sociaal netwerk, het op orde houden van administratie en financiën enz. Deze ondersteuning kan op alle dagen van de week en op ieder tijdstip worden aangeboden.

De feestweek in Vriezenveen is tot en met 21 september ter gelegenheid van het 650-jarige bestaan van de plaats. De Ondernemersbeurs is één van de onderdelen en vindt plaats op 18 en 19 september van 15.00 tot 21.00 uur op het Manitobaplein. Kom vooral langs.