Hardenberg

"Het maximale eruit gehaald"

Door de redactie

Fietsers en hardlopers namen op 10 november voor één dag bezit van de N34. Met een open dag en sportieve wedstrijden werd de vernieuwde N34 heropend. Is daarmee de in Hardenberg zo gewenste verbetering van de bereikbaarheid gerealiseerd? Transportondernemer Henk Brink en Henk Wiersma, tot enkele weken geleden voorzitter van de Industrie Kring Hardenberg (IKH), geven hun visie.

Wiersma: "Een lang gekoesterde wens was het zeker. Ik ben twintig jaar voorzitter geweest van de IKH en al die twintig jaar hebben we hiervoor gevochten. De N34 is nu geen karrespoor meer, de hobbels zijn we kwijt". "Het is zeker beter geworden", zegt ook Brink. "Bij Hardenberg rij je nu in één keer vloeiend door. Wel kan het richting Twente nog beter. Op de N36 loopt het verkeer nog vast na Aadorp, bij Almelo en Wierden. Op de N340, richting Zwolle, is dat het geval na Oudleusen. In de 'staartjes' van de verbindingen zit dus het venijn. Als ook dat nog opgelost wordt, heeft Hardenberg echt een betere verbinding. In het algemeen zijn we blij met de nieuwe N34 en met de toekomstige plannen voor de N340. Was dit ook het cadeautje dat we wensten? Niet helemaal, de grote wens was een vierbaansweg. Dat zat er niet in, zeker niet nadat er vele miljoenen uit het oorspronkelijke budget voor de N340 zijn gehaald voor investeringen in de N35 en het openbaar vervoer. Voor nu hebben we het maximale eruit gehaald".

De geschiedenis leert dat in plaatsen waar een snelweg wordt aangelegd de economische groei aantrekt. Niet iedereen wil dat. Een snelweg zorgt ook voor lawaai en dat zou ten koste kunnen gaan van Hardenbergs andere kwaliteiten, zoals de mooie omgeving waar je ook rust vindt. Of zoals Wiersma het zegt: "Wij wonen en werken waar anderen op vakantie gaan". "In het verleden heeft Hardenberg zich sterk gericht op recreatie en zorg, de industrie is een tijd lang een beetje verwaarloosd", zegt Brink. "Wat wel heel positief is, is dat Hardenberg altijd veel aandacht heeft gehad voor bedrijven uit de omgeving, waardoor die voldoende mogelijkheid hebben om te groeien. In die zin is het een voordeel dat een snelweg ontbreekt. Die trekt veel bedrijven van buiten aan, waardoor de beschikbare ruimte snel is ingevuld en dat zou bestaande bedrijven kunnen belemmeren in hun groei". Wiersma ziet nog een mogelijk voordeel: "Er wordt nu een nieuw ziekenhuis gebouwd in Hardenberg. Zou dat er ook gekomen zijn als je via de snelweg binnen een half uur in Zwolle zou zijn? Ik kan het niet hard maken, maar ik heb het gevoel van niet".

Toekomst

Brink en Wiersma zijn blij met de nieuwe N34, maar vragen zich wel af in hoeverre de weg nu klaar is voor de toekomst. "Hardenberg zet in op groei, Coevorden ook. Hoe vindt het extra verkeer straks zijn weg over de N340, N36 en N34? Dat zou je nu al moeten aanpakken. De rotondes bij de Witte Paal en bij Ommen halen alle snelheid eruit. Daar zouden fly-overs moeten komen, zodat het verkeer ook daar vloeiend kan doorrijden".

Niet elke verbetering vergt meer asfalt: "Hardenberg zou op de Haardijk-Twenteweg een groene golf kunnen instellen. Als je vanaf Slagharen komt, krijg je vanaf de rotonde Marslanden het ene na het andere verkeerslicht en sta je telkens stil. Met een groene golf voorkom je veel remmen en optrekken en dat scheelt een hoop tijd, lawaai en uitstoot", zegt Brink.

Wiersma: "Ik hoop ook dat de spoorverbinding uit Almelo, via Hardenberg naar Emmen, wordt doorgetrokken naar Groningen, met weer een station in Bergentheim, dat kan veel personenverkeer schelen".

Fotobijschrift: Onder grote publieke belangstelling is op 10 november de vernieuwde N34 officieel geopend.