Hardenberg

Het is stil op straat...

Door de redactie

Donderdag 12 maart 2020, vijf dagen voordat het startschot van Olympia's Tour op de Markt in Hardenberg zou klinken, ziet ook het bestuur van Stichting Hardenberg Promotie net als vele anderen de persconferentie met de onvermijdelijke mededeling: evenementen met meer dan 100 mensen afgelast. "Een grote teleurstelling voor ons allemaal en het begin van het corona tijdperk. Er breekt een onzekere tijd aan die niemand zich tot dan toe voor kon stellen...", aldus het bestuur.

Het zonnetje schijnt en normaliter zou het in Hardenberg in deze en de komende maanden bruisen van de evenementen, de winkelstraten zouden gevuld zijn met winkelend publiek, er zouden volop vakantiegangers onze regio bezoeken en er werd 'gevochten' om een plekje op het terras. We zouden 75 jaar vrijheid vieren. Maar het is stil op straat, iedereen blijft thuis.

"Het corona virus heeft ook op ons als Stichting Hardenberg Promotie veel impact. We zouden een andere weg inslaan vol nieuwe ideeën en met leuke evenementen op de planning zoals Olympia's Tour, het Formule 1 weekend, de City Proms en een echte ijsbaan op de Markt. Maar helaas zijn alle evenementen tot 1 september afgelast. Een bittere pil niet alleen voor ons, maar voor alle organisaties en vrijwilligers die zich jaarlijks inzetten voor de vele evenementen die in Hardenberg georganiseerd worden".

De schouders eronder

"Natuurlijk gaan we niet bij de pakken neer zitten, we zetten onze schouders eronder, blijven nadenken over nieuwe initiatieven die wel binnen de anderhalve meter samenleving passen en helpen evenementen organisatoren bij vragen en problemen. Gelukkig reikt de gemeente Hardenberg financieel een helpende hand aan evenementen organisaties die in de problemen komen wanneer zij kosten moeten maken voor evenementen die niet door kunnen gaan. In onderling overleg kan gekeken worden naar een gedeeltelijke in plaats van volledige terugbetaling van de verkregen evenementen subsidie. Een mooi gebaar voor een ieder. Wat de toekomst brengt is op dit moment nog erg onzeker. Maar zoals het er nu naar uitziet blijft het etappeschema van Olympia's Tour voor 2021 behouden en zal het startschot van de ploegentijdrit eind maart 2021 alsnog op de Markt klinken. Natuurlijk hopen we dat het Formule 1 spektakel in 2021 wel in Zandvoort neerstrijkt en we er dan ook in Hardenberg een waar race spektakel van kunnen maken. De City Proms die gepland stond voor september is op dit moment zeer onzeker. Maar we hopen dat het, binnen de kaders van de anderhalve meter samenleving, wel lukt de hele maand december een echte ijsbaan en een tof ijsspektakel op de Markt in Hardenberg neer te zetten. Daarnaast zijn we druk aan het brainstormen over de mogelijkheid om na 1 september nog een gaaf corona-proof evenement te organiseren. En natuurlijk hopen we dat alle andere evenementen organisatoren er goed doorkomen en later dit jaar of in 2021 alsnog hun events kunnen organiseren. Het is een zware en onzeker tijd voor iedereen, maar onze gezondheid is op dit moment echt het allerbelangrijkste. We hebben dan ook alle begrip voor de genomen maatregelen en wensen iedereen heel veel sterkte toe. Pas goed op jezelf en elkaar en blijf gezond!", aldus het bestuur van SHP.