Hardenberg

Het is feest in de bibliotheek

Door de redactie

Van 23 januari tot en met 2 februari gonst de bibliotheek van gezelligheid vanwege De Nationale Voorleesdagen. Bibliotheek Hardenberg organiseert twee Voorleesfeesten: op woensdag 23 januari in de Bibliotheek Gramsbergen en op woensdag 30 januari in Wijkgebouw Norden Hazebos in Hardenberg Heemse. Beide keren van 10.00 tot 11.00 uur.

Tijdens de Voorleesfeesten kunnen kinderen van nul tot vier jaar samen met hun (groot/gast)ouders komen luisteren naar het verhaal van de kater Harry: "Een huis voor Harry", het prentenboek van het jaar dat werd geschreven door Leo Timmers. Harry gaat liever niet naar buiten, binnen is het veiliger. Tot Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug naar huis? Leo Timmers bedacht voor zijn nieuwste prentenboek een uiterst aaibaar hoofdpersonage: de dikke kater Harry met het kleine hartje, die op zoek moet naar een nieuw huis. Naast het voorlezen gaan de bezoekers ook nog samen zingen en spelletjes spelen. Beide Voorleesfeesten zijn gratis toegankelijk.

Veel te bieden

De Voorleesfeesten zijn ook een mooie gelegenheid om te ontdekken dat de bibliotheek veel te bieden heeft. De bibliotheek biedt een grote collectie prentenboeken, maar ook boeken over hobby's, met liedjes en spelletjes, over knutselen, over leuke uitstapjes, over opvoeden en natuurlijk cd's of dvd's. Een collectie voor jong en oud. Daarnaast organiseert de bibliotheek diverse cursussen en workshops voor kinderen en volwassenen. Bekijk op de nieuwe website, bij 'Ontdek de Bieb' een compleet aanbod van de diensten.

Kinderen gratis lid

Voor kinderen tot zestien jaar is een lidmaatschap van de bibliotheek gratis. Meld uw peuter of kleuter aan als lid tijdens de Nationale Voorleesdagen en de bibliotheek biedt een lief welkomstcadeautje aan: een vingerpoppetje van Harry uit het prentenboek van het jaar 2019 'Een huis voor Harry'.