Hardenberg

"Het is echt heel mooi"

Door de redactie

"Het is echt mooi geworden", zegt Ariska Groen over haar eerste cd, die, ijs en wederdienende, op 6 februari in de Gashouder in Dedemsvaart wordt gepresenteerd. Het ligt in de bedoeling die avond twee voorstellingen te houden; om 20.00 de eerste en om 22.00 uur de tweede. "Mocht het niet doorgaan, dan verhuizen we naar een andere datum en wie geboekt heeft, maar dan niet kan, krijgt natuurlijk gewoon zijn/haar geld terug,' vertelt Ariska.

 

´Laat me nog even´ is de titel van het debuut-album van Ariska, die onder meer bekend is als zangeres van de bekende band Purple Mind. Op de CD staan elf nummers in de nederlandse taal. Liedjes, die ze zelf heeft geschreven. "Het is een solo-project, waarvoor ik een hele gave band heb weten samen te stellen,' vertelt Ariska. Een band, die gevormd wordt door Robin Aberson op toetsen (Oud-Avereest), Hans Grondel -gitaar en backing Vocals (Sleen), Hadassa Schalen – Backing Vocals (Dedemsvaart), Jan Slagter op drums (Hoogeveen), Thomas Wilke op Bas (Dedemsvaart) en Martijn Drogt Gitaar (Dedemsvaart).

 

Muziektherapeut

Ariska hoopt dat de luisteraars door haar muziek geraakt worden. De 38-jarige Dedemsvaartse is ruim twee jaar beziggeweest met de CD. "In mijn beroep als muziektherapeut schrijf ik regelmatig met revalidanten muziek over wat ze meegemaakt hebben en hoe ze naar de toekomst kijken. En ook door het programma "in duet met Ariska", dat onder meer via wijZijn.tv te zien is, ontdekte ik hoe tof ik de eigen geschreven liedjes vond, dat was heel inspirerend!  In het voorjaar van 2019 heb ik een songwriters-reis naar Spanje gemaakt om ook in een andere omgeving en met andere mensen te schrijven en ervaringen te delen. Heel fijn was dat. Al daarvóór kreeg ik het plan om het helemaal uit te gaan werken, alles zelf te gaan opnemen en veelal ook de instrumenten zelf in te spelen.

 

Gevarieerd

Er zijn tien heel persoonlijke liedjes uitgekomen. Ze hebben wel allemaal een verschillend karakter. Het ene nummer is meer rock, ook zijn er zeker blues invloeden te vinden op het album, maar ook pop en funk komen voorbij," licht Ariska toe. 

 

CD's zijn te bestellen op www.ariska-muziek.nl . Wie nog kaarten wil bestellen voor de CD-presentatie kan dit doen via: https://gashouder-dedemsvaart.nl/poppodium-concerten/