Ommen

Het herkennen van vogelveren door Evert Ruiter plus prijsvraag

Door de redactie

Op uitnodiging van Natuur en Milieu De Vechtstreek verzorgt Evert Ruiter op donderdag 17 september een lezing over vogelveren. Die begint om 20.00 uur in de Gereformeerde kerk aan de Bouwstraat in Ommen. De in Zwolle woonachtige ecoloog heeft jaren in Ommen gewoond en is bekend met het hele Vechtdal.

Dat vogels veren hebben, dat weet iedereen. Maar hoe en waar zitten die veren aan het lijf van een vogel, hoe groeien ze, hoe zijn ze opgebouwd, hoe worden ze benut? Kortom, wat is de 'topografie' van een vogellijf? Daarover gaat deze avond. Maar ook over de herkenning van vogelveren. Wat is het verschil tussen een veer van een duif of een fazant, een uil of een valk, een mees of een vink. Hoe onderscheid je een staartveer van een vleugelveer. En uit welk deel van de staart of vleugel komt die veer dan. Tijdens deze lezing komen al die onderwerpen aan bod. Mocht u veren hebben, waarvan u wil weten van welke vogel ze afkomstig zijn, dan kunt u de meenemen.

Omdat er rekening gehouden wordt met de richtlijnen van het RIVM, vindt de lezing plaatst in de Gereformeerde kerk aan de Bouwstraat. Iedereen kan op ruim 1,5 meter afstand van elkaar zitten. De locatie is dus corona-proof. Het kan nog wel kil zijn in de kerk; neem een extra vest of een jasje mee. Opgave is gewenst vanwege een maximumaantal deelnemers. Opgeven kan via het formulier op www.vechtstreeknatuur.nl. Hier vindt u ook meer informatie én een veren-herkenwedstrijd. Om in aanmerking te komen voor een prijs, moet u wel naar de lezing komen.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer