Ommen

Het gouden paar Harm en Jannie ter Bekke

Door de redactie

Op woensdag 23 december waren Harm en Jannie ter Bekke 50 jaar getrouwd.

Alle voorbereidingen waren getroffen om er een prachtig feest van te maken. Uitnodigingen lagen klaar en een zaaltje was al gereserveerd. Helaas moest alles worden afgeblazen in verband met corona. Toch is er nog van alles gedaan om Harm en Jannie het trouwgevoel te geven. Zo werd in de Liezenstraat 9 te Beerzerveld, waar het bruidspaar woont, door de kinderen, kleinkinderen en buren ervoor gezorgd dat er een ereboog, tekstborden, poppen en vlaggen de oprit sierden, waar het bruidspaar zeer tevreden over was. Tevens hebben ze veel kaarten en telefoontjes gekregen.

Het weer van deze woensdag was iets anders dan toen ze trouwden. Toen was het van 23 op 24 december ruim onder nul -18 tot -20 graden en sneeuw. Wel wat anders dan de regen en +8 graden van nu.

Harm en Jannie leerden elkaar kennen via de ring kring jongerenvereniging in Ommen. Hier sloeg de liefdesvlam over en deze brandt nog steeds na 50 jaar getrouwd te zijn.

Jannie houdt zich vandaag de dag veel bezig met kaarten maken in allerlei vormen en ze schildert graag. Terwijl Harm zijn bezigheden op de voetbal heeft in de onderhoudsploeg, zijn stem luid laat horen bij de zang, zich bezighoudt met de ouderensoos, les geeft op het ROC in Hardenberg en de mensen vervoerd met de buurtbus. Ze zijn beide dus lekker bezig.

Burgemeester Hans Vroomen van de Gemeente Ommen kwam het echtpaar feliciteren, op gepaste afstand, en overhandigde het bruidspaar een presentje namens de Gemeente Ommen. Zo werd het voor het gouden paar dan toch nog een dag om niet meer te vergeten.