Hardenberg

Hersengym Dedemsvaart in een nieuw jasje

Ingezonden

Wat eerder in Dedemsvaart door het leven ging als Hersengymnastiek is in een nieuw jasje gestoken: De Club Quiz. In de wintermaanden wordt er maandelijks een quiz georganiseerd waar 10 teams aan mee doen.

Na de eerste competitieronde begin november was het drie december tijd voor ronde twee. In een 'mes op tafel' –achtige setting worden zes rondes met telkens acht vragen afgewerkt. Quizmaster Anne Vledder, met aan zijn zijde een driekoppige jury, weet de teams telkens weer te verassen met hun vragen. De barman, Arend Reurink – alias Fred Schuit- voorziet iedereen van koffie, thee en alcoholische versnaperingen. Geen gemier en gezeur, de glazen vol tot het randje en wat het kost moet je zelf maar berekenen.

Het was een zeer moeilijke avond. Waar anders geregeld applaus klinkt bij een full pull (alle acht vragen goed), was dat deze avond maar vijf keer. Een van de vragen was wat een ovideofobie is. Dat leek team Weinstein niet zo lastig in het Netflixtijdperk. 'Dat is vast angst voor video's kijken' Alleen jammer dat je het anders schrijft. Ofidiofobie is slangenvrees. De Vrouwen van Nu leken zich helemaal te herpakken na de eerste competitieronde, mede door de lagere school vragen op het gebied van taal, aardrijkskunde en geschiedenis. Maar ze lieten in de laatste ronde dusdanig veel punten liggen, dat ze de winst bijna aan zich voorbij zagen gaan. In de laatste ronde moesten de onderdelen uit een computer geraden worden. Niet alleen de Vrouwen van Nu, maar ook de Balkdenkers bleken hun 'moederbord' kapot te hebben, ze hadden respectievelijk maar twee en drie van de acht vragen goed. Tweede achter de Vrouwen van Nu werd de Oranjewijk. Vorige jaren werd de strijd om de laatste plaats steevast uitgevochten door team Weinstein en Hoofdvaart West, maar ook de Iepen mengen zich nu vol overgave in deze strijd. En met succes, ze staan ruimschoots laatste. Team Weinstein en Hoofdvaart West zitten na hun opleving van november weer op hun oude (bedenkelijke) niveau. Na twee rondes gaat De Benedenvaart aan de leiding.