Ommen

Hermitage Kwartet concerteert in 't Laer

Door de redactie

Op maandag 3 februari, om 20.00 uur, speelt het Hermitage Kwartet in Ommen. De vier musici komen met een mooi programma van muziek uit de achtiende, de negentiende en de twintigste eeuw. Het concert vindt plaats in de Van Pallandtzaal van de havezate Het Laer, Het Laar 2 te Ommen. De ambiance daar is intiem en uitermate geschikt voor kamermuziek.

Het Hermitage Kwartet is het vaste festivalkwartet van het Peter de Grote Festival te Groningen. Het speelt het daar jaarlijks grote werken uit het strijkkwartet repertoire. Het kwartet werd daar met veel enthousiasme ontvangen: 'Vlijmscherp en razend spannend' schreef het dagblad van het Noorden. Inmiddels geeft het kwartet ook concerten in De Hermitage Amsterdam en op het Emmy Verhey Festival.

Het in Ommen te spelen programma begint met een strijkkwartet van Joseph Haydn (Op 76 No.4). Het staat bekend als Der Sonnenaufgang. Daarna wordt een kwartet van Dimitri Shostakovitch (no.4) gespeeld. Het is geschreven in 1949 en gebaseerd op joodse thema's.

Tot slot het tweede strijkkwartet (uit 1881) van Alexander Borodin. In het derde deel klinkt het bekende, romantische Notturno.

Het Hermitage Kwartet bestaat Jocobien Rozemond en Floor Le Coultre viool, Francien Schatborn altviool en William McLeish cello. Zij spelen op prachtige instrumenten, waaronder een Pierre Silvestre uit 1858 en een Thomas Meuwissen cello uit 2008; beide instrumenten in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Info en reservering: Hotel De Zon, tel. 0529-455550. Kaarten zijn ook verkrijgbaar aan de zaal vanaf een half uur voor aanvang van het concert; echter het aantal plaatsen is beperkt en resevering wordt sterk aanbevolen. Zie ook: www.hermitagekwartet.nl.