Hardenberg

Herman en Geertje vijftig jaar getrouwd

Door de redactie

Herman Hindriks, 75 jaar en Geertje Nijland, 72 jaar vierden vrijdag 6 november het feit dat zij elkaar 50 jaar geleden het jawoord gaven in het gemeentehuis van Hardenberg. Het huwelijk, op deze dag in 1970, werd weer eens een ouderwetse bruiloft.

De bruid en bruidegom Herman Hindriks, lid van de Sallandruiters en Geertje Nijland, begaven zich naar het stadhuis in een ouderwetse koets, getrokken door twee paarden. Het geheel werd geflankeerd door 24 ruiters van de Sallandruiters uit Hardenberg. Na de huwelijksplechtigheid begaf het gezelschap zich naar Baalder waar het echtpaar bij de lagere school werd opgewacht door de schoolkinderen onder leiding van onderwijzend personeel. Het bruidspaar steeg uit de koets en werd door de kinderen luid toegezongen. Zwaantje Hamberg bood het bruidspaar een bouquet bloemen aan, waarna de bruidegom een gift gaf voor de school en de kinderen.

Het jonge stel leerden elkaar kennen tijdens een dansfeest in zalencentrum Mulder in Baalder. Herman bracht zijn jeugdjaren door in Baalder en Geertje werd geboren in Rheezerveen. Met het diploma van de Technisch school in Hardenberg op zak verdiende Herman de eerste guldens bij Landbouwmechanisatiebedrijf Climax in Coevorden. Na de dienstplicht bij de Koninklijke Landmacht werd HoegenDijkhof in Dronten zijn volgende werkgever. Herman sloot zijn werkbare leven af als servicemonteur bij T.S.M. in Mariënberg en maakte op 55-jarige leeftijd gebruik van de VUT-regeling.

Geertje ging na de huishoudschool in Hardenberg aan de slag bij de Eltem in Hardenberg. Hierna werd de bakens verzet naar de gezinszorg in Oost-Flevoland. Maar liefst 33 jaar werd RIBW Groep Overijsssel locatie Ommen haar werkgever. Nu woont het paar al 42 jaar met veel plezier aan de Slotweg in Bergentheim en zijn actief bij o.a. de Sallandruiters in Hardenberg.