Hardenberg

Herman Brokelman en Derkjan Welleweerd regiokampioen sjoelen

Ingezonden

Diverse leden van sjoelvereniging de Kleppersjoelers uit Hardenberg hebben meegedaan aan het regiokampioenschap sjoelen in Zwolle. Hier is Herman Brokelman regiokampioen Oost geworden in de F-klasse. Hij sjoelde een gemiddelde score van 123,75. Door dit mooie resultaat promoveert hij naar de E-klasse. Ook Derkjan Welleweerd werd regiokampioen. Hij sjoelde gemiddeld 106,00 en won hiermee de I-klasse. Derkjan promoveert eveneens en mag volgend seizoen uitkomen in de H-klasse.

Ook andere sjoelers van de Kleppersjoelers uit Hardenberg behaalden podiumplaatsen. Zo behaalde Anne-Lynn Tolsma (gemiddeld 105,13) een derde plaats in de jeugdklasse. Loïs Soewarto (gemiddeld 106,20) behaalde ook een derde plaats. Zij deed dit in de H-klasse. Een tweede plaats met een gemiddelde van 120,60 was er voor Seine Kiwiet in de F-klasse. Marissa Tolsma sjoelt in de hoofdklasse Dames. Zij behaalde in deze klasse met een gemiddelde van 133,68 een derde plaats. Wim Kiwiet sjoelt in de hoofdklasse heren A. Hij werd tweede in deze klasse met een gemiddelde van 143,08.

Bovenstaande leden van de Kleppersjoelers kwalificeerden zich voor het Nederlands Kampioenschap sjoelen in Barneveld op 18 april 2020. Zij gaan die dag proberen de Nederlandse titel in de wacht te slepen.