Hardenberg

Herjan Overweg verrast Gert Brink bij HDC

Door de redactie

In de 18e ronde van de AD&M-damcompetitie van HDC-Hardenberg werden maandag 11 februari weer wedstrijden voor de onderlinge competitie gespeeld. Daar zaten enkele interessante partijen bij.

Wat te denken van de partij van Gerben Overweg tegen hekkensluiter Evert Rolleman. Als Rolleman ooit een remise had kunnen binnenhalen was dat maandagavond. In een bloedstollende partij tegen de HDC-voorzitter maakte hij in het eindspel echter een duur foutje wat Overweg de winst opleverde. De familie Overweg was trouwens goed op dreef, want Herjan boekte tegen Gert Brink een prima resultaat door na aanvankelijk een schijf te hebben gewonnen, in het eindspel de kroon op het werk te zetten, met een zege op Brink, die daarmee zijn kansen in de titelstrijd geweld aandeed. Jan Huisman trof ditmaal Mans Veltink die aanvankelijk druk zette, maar niet tot een winnende stelling kwam. Veltink nam de lange vleugel van Huisman onder vuur, maar na een afruil keerden de kansen. In het eindspel bediende Huisman zich van het zetje van Weiss, en vond Veltink geen goede zet meer. Stand: 1..Huisman 15-39; 2 Veltink 16-29; 3..Brink 14-28; 4 G.Overweg 15-27. 5..Reiling 14-16; 6..H.Overweg 15-16; 7 Gerritsen 15-12; 8..Rolleman 16-10.

Op maandag 18 februari worden weer twee ronden tegen de damclub uit Rheezerveen gespeeld, en volgende week zaterdag 23 februari wordt het AD&M-damtournooi voor de 28e keer in 'De Esch'' te Heemse gehouden.