Hardenberg

Herjan Overweg strijdend ten onder bij HDC

Door de redactie

In de tweede ronde van de AD&M-damcompetitie van HDC-Hardenberg werden maandagavond 14 september weer wedstrijden gespeeld voor de onderlinge competitie.

Gerben Overweg, vorige week verliezer in het titanengevecht met zoon Herjan, speelde tegen Evert Rolleman een solide partij. Na de openingszetten was er nog weinig van te zeggen, maar in het vervolg van de partij zette Overweg Rolleman dusdanig onder druk, dat deze het spoor bijster raakte, en in een verloren eindspel terechtkwam.

Jan Huisman wist Mans Veltink te verschalken. In het middenspel leek Veltink de beste papieren te hebben, maar na een kleine 20 zetten moest hij een schijf offeren. In het gecompliceerde slagenfestival wist Huisman ook een tweede schijf in te palmen, en kwam daarna niet meer in de problemen.

Tenslotte het duel tussen Gert Brink en Herjan Overweg, de winnaars uit de 1e ronde. Hier ging het lang gelijk op, maar in de overgang naar het eindspel braken de beide spelers door, alleen mocht Overweg geen dam maken. Toen dat wel gebeurde had Brink een overmachtseindspel op het bord gekregen.

Stand na de tweede ronde: 1 Brink 2-6; 2 Huisman en Reiling 1-3; 4 G.Overweg en H.Overweg 2-3; 6 Rolleman en Veltink 2-0. De derde ronde wordt op 21 september gespeeld in "De Esch", te Heemse.

Evenementenkalender