Hardenberg

Herjan Overweg strandt in zicht van haven bij HDC

Ingezonden

Maandag 28 januari werd de zestiende ronde gespeeld in de AD&M-damcompetitie van HDC-Hardenberg. Daarin zaten een aantal interessante partijen.

Herjan Overweg trof Mans Veltink en in de twee eerdere ontmoetingen wist geen van de spelers te winnen. Drie keer is scheepsrecht moet Overweg hebben gedacht. Hij zette de partij ambitieus op, haalde een dam en reikte naar een gewonnen eindspel, waarin hij in de finale toch nog remise speelde.

Tony Gerritsen speelde tegen Evert Rolleman, en hier ging het lang gelijk op. Toen viel Rolleman weer in zijn oude fout, en begon snel te spelen. Dat bleek koren op de molen van Gerritsen te zijn, en middels een slagzetje bereikte hij de damlijn, waarmee de winst uiteindelijk niet meer in gevaar kwam.

Gert Brink had in de eerste partij tegen Gerben Overweg een nederlaag geleden, en was derhalve op revanche uit. Overweg gaf met een bedenkelijke tussenzet het initiatief uit handen, en stond plotseling twee schijven achter. Omdat hij geen compensatie had, moest hij vervolgens in verlies berusten.

Jan Huisman en Egbert Reiling zaten het langst achter het bord. De eerste 36 zetten hielden de spelers elkaar goed in evenwicht. Maar toen gaf Reiling de mogelijkheid aan Huisman om een schijf te winnen, alleen sloeg Huisman de andere kant op, waar Reiling op gerekend had, met winst voor de koploper.

Stand

Stand na de zestiende ronde: 1. Huisman 13-33; 2. Veltink 15-29; 3. Brink 13-28; 4. G.Overweg 13-24; 5. Reiling 13-13; 6. H.Overweg 14-13; 7. Gerritsen 14-12 en 8. Rolleman 15-10.

Op maandag 4 februari wordt de zeventiende ronde gespeeld en op zaterdag 23 februari wordt de AD&M-damdag weer gehouden in De Esch te Heemse.