Hardenberg

Herfst in Hardenberg

Door de redactie

De herfst heeft zijn intrede gedaan. Prachtige, zonnige dagen wisselen de sombere en waterkoude dagen af. Rondom en in De Koppel is er genoeg te doen!

Bladeren kleuren, vallen geel en rood. Kale bomen, paddenstoelen. Zo heeft ieder seizoen zijn charme. Rondom en in De Koppel is van alles te doen bij mooi of bij slecht weer. Schijnt de zon volop en is het lekker droog, dan is het erg leuk om met het hele gezin de wandelroute Joggem te lopen. Deze route van 3,5 km gaat deels door het Vechtpark. Het boekje met opdrachten kan bij De Koppel gekocht worden. Daar is ook het begin- en eindpunt. De oplossing is een code, waarmee na afloop de kluis 'gekraakt' kan worden. Daarin zit dan een leuk cadeautje.

Is het wat somber en guur buiten, dan is het binnen heerlijk toeven bij De Koppel. Tot eind december is er een afwisselende expositie over het milieu. Dat klinkt weer een beetje saai, maar is het absoluut niet. Met name voor de jongere kinderen zijn er vele doe-dingen, waaronder een stenen tuintje weer aantrekkelijk maken voor insecten en vogels en de voortuin van twee omaatjes ontdoen van zwerfafval. In de Natuurontdekhoek kan van kastanjes een heuse herfstfrutsel gemaakt worden. Uiteraard zijn ook de toppers 'uilenballen pluizen' en de microscopen beschikbaar. Ga er dus lekker op uit!

Natuuractiviteitencentrum De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 in Hardenberg, 0523-273388. Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.00 uur. De Koppel is ook een van de 5 Anjerpunten in het Vechtdal.