Coevorden

Herdenkingsconcert in Coevorden

Door de redactie

De Nederlandse Bach Academie (NBA) organiseert dit jaar in samenwerking met de koorschool Viva la Musica, een vijftal Herdenkingsconcerten. Op woensdag 1 mei vindt één van die concerten plaats in Coevorden.

Tijdens de concerten wordt stilgestaan bij de slachtoffers van conflicten waar ook ter wereld. Daarnaast is de herdenking een moment om stil te staan bij wat er door mensen is opgebracht voor onze vrijheid. Om daarvan te leren maar voorál om niet te vergeten. Tijdens de herdenkingsconcerten voert de NBA in samenwerking met Viva la Musica een paar bijzondere stukken uit. Op het programma staan het Requiem in C klein van Cherubini, een aantal delen uit de Peacemakers van Karl Jenkins, On suuri sun Rantas Autius, gebaseerd op een Fins Volkslied en The Lord Bless You and Keep You van John Rutter door Hoite Pruiksma bewerkt voor orkest. Deze werken worden onderbroken door verhalen van scholieren over onder andere de Tweede Wereldoorlog.

Uitvoerenden zijn het grootkoor, groot symfonieorkest met uitgebreid slagwerk en solisten van de NBA en de koorschool Viva la Musica, een zang- en kooropleiding voor kinderen en jeugd. Afwisselend gedirigeerd door Ceciel van der Zee en Hoite Pruiksma. Kijk voor de exacte locaties, tijden en tickets op www.nederlandsebachacademie.nl.