Hardenberg

Henny Mecklenfeld verheven in de Ridderstand

Door de redactie

Zaterdag 8 februari werd door prins Hans de 2e Henny Mecklenfeld verheven in de Ridderstand. Tijdens de pauze van het seniorencarnaval in het Kronkelhonk in Slagharen werd Mecklenfeld volledig verrast. Prins Hans de 2e en zijn adjudant Joeri overhandigde Mecklenfeld de versierselen, een oorkonde en een bos bloemen in het bijzijn van onder andere de Raad van Elf van Carnavalsvereniging De Turftrappers.

Prins Hans de tweede sprak mooie worden over Henny Mecklenfeld. "Ik wil vandaag ook nog iemand even in het zonnetje zetten en het is Henny Mecklenfeldl", begon de Prins zijn toespraak.

Henny is geboren op 19 mei 1945 in de Moeshoek en woont nu aan de Herenstraat samen met zijn vrouw Joke. "Henny heeft altijd hard gewerkt voor en in zijn aannemersbedrijf. Toen hij dan ook van zijn pensioen mocht gaan genieten kreeg hij meer tijd om zich zeer verdienstelijk te maken voor de gemeenschap in Slagharen. Zo zet hij zich in voor de Jeu de Boules vereniging 'De Kronkelboulers Slagharen', waar het mede door hem ook een gezellige boel is geworden", liet de prins weten.

"Ook is Henny nog bestuurslid van de Cactus Vereniging Nederland. Henny had zelf veel cactussen en is hiermee in het verleden vaak in het nieuws geweest. Hij had mooie en grote exemplaren. Verder is Henny een gezellige man van veel daden, en kun je met hem gerust een borreltje drinken. Ik wil je dan ook bedanken en een driewerf alaaf en applaus voor Henny Mecklenfel", aldus Prins Hans de 2e .

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer