Hardenberg

Henk Kremer neemt afscheid van ProHardenberg

Door de redactie

Na tien jaar directeur Praktijkonderwijs Hardenberg heeft Henk Kremer donderdag 12 november afscheid genomen. Henk gaat als directeur werken op een school voor Zeer Moeilijk Lerenden in Harderwijk.

Henk heeft op een ludieke manier (en coronaproof) afscheid genomen van zijn leerlingen. In campingpak moest Henk in alle klassen een camping opdracht uitvoeren.

Hierna heeft Henk tijdens een aangepaste receptie afscheid genomen van het personeel. Praktijkonderwijs Hardenberg is Henk zeer erkentelijk voor zijn inzet en professionaliteit de afgelopen 10 jaar. Zij wensen hem alle goeds.

Henk Kremer is in november 2010 op de Praktijkschool de Hoeksteen in Hardenberg gaan werken als directeur. "De naam is in mijn periode op de school verandert in PrO Hardenberg. Voordat ik in het praktijkonderwijs werkte heb ik gewerkt op De Wissel in Mariënberg, een school voor speciaal basisonderwijs", aldus Henk Kremer

"Ik ga werken in Harderwijk op een school voor speciaal onderwijs voor ZML. De school heeft afdelingen voor het basisonderwijs en het voorgezet onderwijs. Ik heb 10 jaar met plezier mogen werken in het Praktijkonderwijs en voor het Praktijkonderwijs. Na 10 jaar ben ik toe aan een nieuwe uitdaging. Een andere vorm van onderwijs, dat geeft mij weer nieuwe energie", legt Henk uit over deze verandering qua werkplek.

Leuke en minder leuke momenten

"Een van de mooiste momenten was de studiereis met het hele team naar Zuid-Frankrijk, we hebben daar op een hele mooie locatie met het zicht op de Pyreneeën de start gemaakt van de onderwijsontwikkeling die nodig was om het onderwijs in al haar facetten zoveel mogelijk te laten aansluiten bij de mogelijkheden en persoonlijke wensen van leerlingen. Dat is het unieke van het Praktijkonderwijs.

Minder leuk is op dit moment dat de stages van leerlingen afgebroken moesten worden door de gevolgen van de uitbraak van het virus. Stage is een belangrijk onderdeel van de opleiding. We moeten dan alternatieve plaatsen zoeken, wat voor leerlingen vaak niet leuk en goed is", besluit Henk Kremer.