Hardenberg

Henk en Aly vijftig jaar bij elkaar

Door de redactie

Henk Maat en Aly Hein uit Dedemsvaart zijn op vrijdag 1 november door wethouder Alwin te Rietstap met hun 50-jarig huwelijksfeest gefeliciteerd namens de gemeente Hardenberg. Het echtpaar was op vrijdag 31 oktober precies vijftig jaar bij elkaar. Het paar leerde elkaar kennen bij de jongens- en meisjesvereniging. Na een verkeringsperiode van enkele jaren trouwden ze en werd het paar gezegend met twee zonen en zes kleinkinderen.

Henk groeide op als enigst kind in de buurtschap De Tippe bij Dedemsvaart. Aly werd geboren in Kerkenveld als oudste telg in een gezin van vijf kinderen. Na de Mulo in Dedemsvaart verdiende zij haar eerste guldens bij de beschuitenfabriek Bosscher in Zuidwolde. Hierna volgde Wasserij/Stomerij Hulleman. Als beheerster van het dorpshuis in Drogteropslagen kijkt Aly terug op een mooie periode.

Henk Maat volgde bij de Technische school in Hardenberg een opleiding als bankwerker. Hierna werd zijn eerste werkgever Stork in Hengelo. Na zeven jaar werd Wavin Rollepaal in Dedemsvaart zijn volgende broodheer. in 1995 nam hij, na 25 dienstjaren, om gezondheidsreden afscheid van zijn werkbare leven. Nu woont het paar al drie jaar met veel plezier in appartementen complex Hof van Dedem aan de Mr. Zacharias Tijlaan.