Hardenberg

Helpende Handen Hardenberg

Door de redactie

Roelie Waanders uit Kloosterhaar raakte geïnspireerd door de Facebookgroep 'Helpende Handen Bergen op Zoom'. In maart van dit jaar is het haar gelukt om ook zo'n groep in de gemeente Hardenberg op te zetten.

Helpende Handen bestaat uit vrijwilligers die iets willen betekenen en hulp willen bieden aan hun medemens. Voor mensen die werken in de zorg, onderwijs, politie of andere sectoren die momenteel overuren maken vanwege het coronavirus en praktische hulp (oppas, hondenuitlaat, boodschappen doen, kant-klare maaltijden) kunnen gebruiken. Via de facebookpagina Helpende Handen Hardenberg komen vraag en aanbod samen in deze groep. Er zijn er nu al meer dan 1200 enthousiaste Helpende Handen. Stuk voor stuk kanjers die elkaar inspireren en motiveren.

Er zijn al vele mooie dingen gerealiseerd. Er worden vooral veel spontane en lieve initiatieven met elkaar gedeeld, van bijvoorbeeld zingen voor bewoners van verzorgingstehuizen tot kaartjes schrijven en voorlezen via de telefoon. Van grote hoeveelheden pannenkoeken bakken, eigengemaakte doosjes met paaseitjes en manden vol cadeautjes en deze bezorgen bij diverse zorginstellingen.

"Dankzij deze groep kunnen we andere organisaties ook een beetje helpen, of het nu gaat om een tekort aan eierdozen of boodschappen voor de Voedselbank, of mondkapjes en/of andere medische middelen. Maar ook kunnen we zo meer bekendheid geven aan andere hulporganisaties, zowel lokaal als landelijk, die veel professioneler georganiseerd zijn, zodat de hulp op de beste manier terecht komt, niemand buiten de boot valt en we het sociale vangnet zo breed mogelijk maken.

Want, nu we niet samen kunnen zijn, is het juist SAMEN DOEN wat ons verder helpt. Mensen in contact met elkaar brengen en zorgen voor verbinding, dat is waar deze groep uiteindelijk voor bedoeld is", aldus Roelie. "En voor iedereen geldt: je helpt nog steeds het meest door gewoon te handelen. Hou het klein en eenvoudig, bel die ene kennis, help die buurvrouw verderop of stuur juist nu in deze donkere dagen een kaartje. Het wordt zo enorm gewaardeerd!".