Ommen

Harry in actie voor Bas van de Goor Foundation

Door de redactie

Harry Jonker uit Dedemsvaart gaat op 3 november de marathon van New York lopen. Dit doet hij niet voor niets, hij loopt voor het goede doel de Bas van de Goor Foundation.

De Bas van de Goor Foundation verbetert de kwaliteit van leven van mensen met diabetes door middel van sport en bewegen. "Toen mijn zoon Harold 7 jaar oud was kreeg hij de diagnose diabetes. Ondertussen is hij 19 jaar oud. In deze jaren hebben we gezien wat de Bas van de Goor Foundation doet en betekent voor mensen met diabetes. Sport en bewegen voor mensen met diabetes is belangrijk.

Het sporten kan je helpen om je glucosewaarden beter onder controle te krijgen en het kan er zelfs voor zorgen dat je minder medicijnen nodig hebt.

De Bas van de Goor foundation leert kinderen door middel van activiteiten om te gaan met hun lijf. De diabetes wordt dan voor hen voorspelbaar. Doordat kinderen met diabetes elkaar ontmoeten ontdekken ze dat ze niet de enige zijn met diabetes. Dit kan soms helpen. Ook voor ouders zijn er informatiebijeenkomsten. Tijdens deze informatiebijeenkomsten leer je hoe je met een kind met diabetes moet omgaan. Wij en Harold hebben veel gehad aan de activiteiten en bijeenkomsten van de Bas van de Goor Foundation. En ik wil dit ook voor anderen mogelijk maken", vertelt Harry.

Marathon van New York

Harry Jonker is al jaren een fanatiek hardloper. Sinds drie jaar loopt hij halve marathons. "Elke keer dacht ik, ik ga de hele marathon van New York lopen, maar ik gunde mij er telkens geen tijd voor. Totdat ik in februari het evenement voorbij zag komen op social media en dacht nu moet het er van komen. Met het hardlopen zet ik mij dan ook nog in voor het goede doel de Bas van de Goor Foundation. Wat is er nog leuker". Harry traint drie keer per week. Drie maanden voordat de marathon plaatsvindt begint hij met een compleet trainingsschema.

"Voor elke meter is het de bedoeling om 0,10 eurocent op te halen, dus het minimale bedrag is 4.219,50 euro maar ik hoop het 'dubbele' binnen te halen. Tot op heden heb ik rond de 4.000 euro bij elkaar. Ik heb bedrijven benaderd en een workshop 'zakelijk floggen' georganiseerd, deze werd gegeven door Liek van der Plas (RTL/SBS6) en deze heeft 1.100 euro opgebracht. Ik ben op de goede weg", vertelt Harry.

Samenwerking met restaurant Wildthout

Op 20 juni organiseert Harry in samenwerking met Restaurant Wildthout een all-in vier gangen diner met muzikale omlijsting. De kosten voor dit diner zijn 85 euro. "Enige tijd geleden heb ik in dit restaurant gegeten.

En heb toen de eigenaar, Niek van Duuren benaderd. Hij was meteen enthousiast. Het wordt een vier gangen diner inclusief bijpassende wijnen et cetera. Niet de gehele opbrengst van het diner is voor de Bas van de Goor Foundation. De kosten van het diner moeten er nog wel af. Maar we gaan voor zo'n 4.000 euro opbrengst", vertelt Harry enthousiast. "Bas van de Goor is zelf aanwezig tijdens het diner.

Ook probeer ik regionale sporters te triggeren om aanwezig te zijn. Maar dit lukt nog niet echt. Ik ben nu bezig met het 'gouden' volleybalteam van 1996". Het diner is ook zeer geschikt voor bedrijven om te netwerken. Er is plek voor 80 personen". Bas van de Goor foundation wil mensen kennis laten maken met elkaar. En dat is ook de insteek van dit diner. Alle acties moeten niet alleen voordelen opleveren voor de Bas van de Goor Foundation, maar ook de ondernemers". Aanmelden voor het diner kan via de website www.helpharryhelpen.nl. Tijdens het diner is er een veiling. "Ik ben bezig om lokale ondernemers te benaderen voor artikelen of activiteiten voor deze veiling. Ook voor deze veiling kunnen mensen contact opnemen via de website".

Sportschoolactie

In de week van 9 tot en met 15 september is er een sportschoolactie. Sportschool The Trainingsclub uit Dedemsvaart gaat in deze week drie dagen specifieke lessen, workshops en trainingen verzorgen.

"De kosten voor deze les zijn vijf euro. De opbrengst van deze les gaat volledig naar de Bas van de Goor Foundation. Op deze manier hoop ik een recordbedrag bij elkaar te krijgen voor de Bas van de Goor Foundation. Ik hoop dat het lukt, en naast de organisatie probeer ik ondertussen te trainen voor de marathon. Voor iedereen die mij wil steunen: neem een kijkje op www.helpharryhelpen.nl. Het organiseren en het lopen is een hele uitdaging, maar ik vind het erg gaaf om te doen", eindigt Harry het gesprek.