Hardenberg

Heisa is weer bezig

Door de redactie

De spelers van toneelvereniging Heisa Baalder zijn ook dit seizoen weer gestart met het instuderen van een kolderiek toneelstuk. Ditmaal hebben zij hun tanden gezet in 'Baakman en Baakman', een klucht in drie bedrijven, geschreven door Evelien Evers.

Alles speelt zich af in de schuur van de gebroeders Baakman. Harm besteedt daar zijn tijd aan nutteloze uitvindingen, is verder aartslui en ook behoorlijk zuinig. Daarom kiest hij ervoor ook 's winters in de schuur te wonen, want dan kan hij op de houtkachel koken die dan toch al brandt. Zijn broer Leo, een hardwerkende bouwvakker, voelt zich daar minder prettig bij. Bij de broers komt van alles over de vloer. Van hun zus Ans met haar zeer onsympathieke echtgenoot Gerrit en hooghartige dochter Karin, tot de bemoeizuchtige buurvrouw Leida. Ook Oscar en Olga, een heel vreemd stel, komen regelmatig hun schuur binnen wandelen. En Jo, een bevriende buurvrouw, is ook vaak in de schuur te vinden. Maar niet iedereen komt met de beste bedoelingen, zeker als blijkt dat er wat te halen valt. Zelfs de politie gaat zich er mee bemoeien.... Nieuwsgierig hoe dit afloopt? Kom dan kijken. U bent van harte welkom.

De uitvoeringen zijn 1 en 8 februari, en 7 maart bij Zaal Mulder, Gramsbergerweg 68, Hardenberg, 0523-261534. De aanvang is 20.00 uur. En op 21 en 22 februari speelt de toneelgroep Heisa in Theater Het Punt te Vroomshoop.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer