Hardenberg

Heeft regionale afzet en samenwerking de toekomst?

Door de redactie

De agro- & foodsector is belangrijk voor Overijssel. De sector is goed voor vijftien procent van onze werkgelegenheid en zeventig procent van ons grondgebruik. De hele voedselketen – van boeren tot verwerkers en van supermarkt tot consument - staat voor grote uitdagingen. Alleen samen kunnen we er dus voor zorgen dat we nu en in de toekomst gezond en lekker kunnen eten, klimaatdoelstellingen halen en milieu- en dierenwelzijn vraagstukken oplossen. Er zijn nieuwe oplossingen nodig om deze verduurzaming te realiseren. Het samenwerken in regionale korte voedselketen kan hieraan waardevol bijdragen.

unknown

Op dinsdag 26 maart gaan we aan de slag om vraag en aanbod goed bij elkaar te brengen. We gaan ervaringen delen, maar vooral ook vraagstukken uit de praktijk bij de kop pakken. Het ochtendprogramma is opengesteld voor ondernemers uit de regio Zwolle en het verdiepend middagprogramma is bedoeld voor ondernemers uit het Vechtdal. De gehele dag deelnemen voor ondernemers uit het Vechtdal is ook mogelijk.

Ochtendprogramma ondernemers regio Zwolle

Tijdens een workshop bij Jumbo Stadshagen in Zwolle wordt er ingezoomd op de succesvolle samenwerking tussen agrarische ondernemers en Jumbo in Stadshagen. Na de rondleiding wordt tijdens een interactieve sessie de randvoorwaarden en mogelijkheden voor lokale afzet bij supermarkten besproken. Lees meer over de workshop of meld je aan.

Middagprogramma ondernemers uit het Vechtdal

Het middagprogramma zal plaatsvinden bij de Barones in Dalfsen en bestaat uit het versterken van regionale samenwerking en het concretiseren van initiatieven en vraagstukken uit de praktijk, zodat regionale afzet gestimuleerd en georganiseerd wordt. Het programma is bedoeld voor ondernemers die voorop lopen en een vervolgstap willen maken binnen hun bedrijfsvoering. We gaan niet alleen praten, maar vooral ook doen in de vorm van interactieve workshops over vraagstukken uit de praktijk. We zijn daarmee matchmaker tussen vraag en aanbod en organiseren een concrete follow-up om initiatieven een stap verder te helpen. Na een plenaire terugkoppeling wordt ook het programma 'Smaakmakers van het Vechtdal' gepresenteerd. Regionale samenwerking staat centraal. Lees meer over het dagvullend programma of meld je aan via: www.ondernemershuisvechtdal.nl.

Deelname

Naast de agrarische sectoren worden ondernemers van recreatiebedrijven, distributie- en retailbedrijven, horeca en zorgbedrijven van harte uitgenodigd deel te nemen aan deze dag. Aanmelden kan via: www.ondernemershuisvechtdal.nl.