Bedrijvennieuws

Hé, kom je buitenspelen?

Door de redactie

Sportservice Groep organiseert in samenwerking met de gemeente Hardenberg het project ‘hé, kom je buitenspelen?’. Dit is een initiatief waarbij kinderen van de basisschool na schooltijd voor 1,5 uur samen leuke buitenspellen gaan spelen. Deze spellen worden zoveel mogelijk door de docent gym gegeven.  De kinderen kennen de docent en zo kunnen de kinderen tijdens de gymles geënthousiasmeerd worden

Vier weken achter elkaar kunnen de kinderen van groep 3 t/m 8 meedoen met verschillende spellen op hun eigen basisschool. Dit wordt op het schoolplein georganiseerd met materialen van de school, maar dit kan ook zonder materialen. Deze spellen kunnen de kinderen dan ook in de pauze op het schoolplein spelen of thuis met vriendjes en vriendinnetjes. Natuurlijk is er ook ruimte om zelf met ideeën komen!

 

Bij veel verschillende basisscholen in de gemeente Hardenberg, zoals De Akker in Gramsbergen, De Langewieke in Dedemsvaart en de Koningsbergerschool in Bergentheim wordt dit al georganiseerd. Ook staat gepland om dit initiatief op scholen uit te voeren waar Sportservice Groep zelf geen lesgeeft. Zo wordt er ook een ‘hé, kom je buitenspelen’ activiteit georganiseerd bij de Spreng-El in Ane. De kinderen van deze school kunnen gratis meedoen met deze activiteiten.