Ommen

Haven Oost met honderd woningen

Door de redactie

Er is plek voor ongeveer honderd woningen in Haven Oost in Ommen. De woningen komen er in allerlei soorten en maten. Het winkelterrein van de Welkooplocatie is aangekocht door de gemeente Ommen en wordt in de herontwikkeling van het plan betrokken. De Welkkoop sluit in het jaar 2021 en gaat verhuizen naar het bedrijventerrein de Rotbrink.

"Er komen sociale huurwoningen, starterswoningen appartementen en er zijn vrije kavels. In Haven oost is plek voor mensen van alle leeftijden en gezinnen met kleine en grote huishoudens. De nieuwe woonwijk zal in fasen worden ontwikkeld.", laat wethouder Scheele van de gemeente Ommen weten. In het stedenbouwkundigplan staat het volgende: "De woonwijk Haven Oost geeft invulling aan de Ommenaar die graag nieuw wil wonen met de stadse geneugten op loopafstand. Wanneer je voor ruimte en groen kiest woon je in de Vlierlanden. Wanneer je gaat voor eigentijds en dichtbij voorzieningen woon je in Haven Oost".

In het gebied ligt een 140 meter lange en 16 meter brede loods. Dit was de spuiterij van de firma Pacton. "Dit gebouw wordt een verzamelgebouw met plek voor sociale functies en ondernemers. Ook is er de wens om hier een inloophuis te vestigen", vertelt wethouder Scheele. Afhankelijk van het soort dak kunnen hier 720 tot 800 zonnepanelen worden geplaatst.

Prominent in het gebied ligt de Algemene begraafplaats van Ommen dit zal worden ingepast. De rand van de begraafplaats wordt omzoomd met een vijf meter groene buffer, die zorgt voor afstand van de achtertuinen ten opzichte van de begraafplaats . "In het najaar van 2021 hopen we een start te maken in Haven Oost en deze zal dan beginnen bij de loods van de Pacton", vertelt wethouder Scheele.