Hardenberg

Hartverwarmende actie voor oudere dorpsgenoten

Door de redactie

In Daarlerveen leeft noaberschap nog volop. De Commissie Welzijn Ouderen Daarlerveen en de basisschooljeugd laten samen zien dat ze oog hebben voor de oudere inwoners van het dorp in een tijd dat voor hen veel activiteiten ¿ en dus contacten ¿ wegvallen. Met een hartverwarmende actie laten zij de oudere inwoners van het dorp weten: "Wij denken aan u".

Samen met de kerken in Daarlerveen organiseert Welzijn Ouderen normaalgesproken elk jaar gezellige feestelijke bijeenkomsten voor senioren. "De kerken organiseren elk jaar een kerstmiddag, wij verzorgen ieder jaar een paasmiddag en daarnaast diverse andere gezellige middagen", legt Annie Bakhuis van Welzijn Ouderen uit. "Die middagen worden op verschillende manieren ingevuld. Zo hadden we al eens een Doris-parodie, maar ook een optreden van toneelgroep De Vrouwluu en een accordeonmiddag. De invulling is telkens anders, maar het is altijd gezellig. Al die middagen kunnen nu in verband met de coronapandemie niet doorgaan. Dat vinden de ouderen en ook wijzelf heel erg jammer. We vonden daarom dat we toch iets van ons moesten laten horen, en bedachten een speciale actie".

Voor de actie werd samenwerking gezicht met basisschool De Veenbrug in het dorp. De leerlingen van de hogere groepen maakten samen tachtig mooie tekeningen voor de senioren. De Commissie Welzijn Ouderen en de kerken zorgden voor een mooie kaart met onder meer de tekst 'Wij denken aan u' en daaronder een uitleg dat de paasmiddag en de kerstmiddag weliswaar werden afgelast, maar 'op afstand zijn wij met elkaar verbonden'. Voor iedere oudere inwoner van Daarlerveen was er zo'n pakketje van een tekening en een kaart beschikbaar. Leden van de commissie boden deze tekeningen en kaarten persoonlijk langs bij de senioren, die deze hartverwarmende groet blij verrast in ontvangst namen.

Op de foto neemt Daarlerveens oudste inwoonster, Hennie Gerrits-Kleinkromhof (93), de tekening en de kaart in ontvangst.