Hardenberg

Hartverwarmend afscheid juf Anneke Prijs

Door de redactie

Na veertig jaar kwam er op donderdag 2 juli een einde aan haar loopbaan als leerkracht van Anneke Prijs-Mulder (63). De oud-Vroomshoopse woont samen met haar echtgenoot Bert Prijs al vele jaren in Kloosterhaar. Daar was ze bijna dertig jaar verbonden aan de openbare basisschool Cantecleer. Daarvoor was Anneke Prijs-Mulder elf jaar werkzaam aan de openbare lagere school Joost van de Bogert in Oldenzaal.

Anneke Prijs heeft altijd met toewijding en liefde voor de klas gestaan. Ze omschrijft haar vele leerlingen in alle groepen als "puur, onbevangen en oprecht". Het afscheid aan de Cantecleer was ongedwongen, sfeervol en warm. In een kruiwagen werd Anneke Prijs vanaf haar woning aan de Dorpsstraat naar school vervoerd. Daar vormden alle kinderen van de school een kleurrijke erehaag.

De ochtend stond in het teken van spelletjes en lekkere traktaties. 's Middags trad de bekende goochelaar Jan op en dat was een ludiek cadeau van de scheidende "juf" aan de kinderen. Anneke Prijs genoot zichtbaar van het hartverwarmende afscheid en werd overladen met goede wensen, bloemen en cadeaus. Op 1 juli had ze met een gezellige BBQ al afscheid genomen van haar collega's in tuin van huize Prijs.

Voor Anneke Prijs breekt nu een periode van vrijheid aan, al gaat ze de school en vooral de kinderen zeker missen. De scheidende leerkracht houdt van literatuur, poëzie, kunst en muziek en maakt daarbij een inhaalslag. De gitaar wordt weer opgepakt en Anneke wil voor haar eigen kinderen jeugdherinneringen op papier zetten. Ameland wacht, evenals een reünie van de klas van de Pedagogische Academie Rosarium uit Almelo. Anneke Prijs heeft haar ideaal uit haar jeugd om onderwijzeres te worden in vervulling zien gaan. De cirkel is nu rond en ze kan nu van haar vrije tijd gaan genieten.