Hardenberg

Hart voor je gezondheid bij DA

Door de redactie

Hart voor je gezondheid bij DA! Loop door de DA Hartkamer en check je cholesterol. DA heeft hart voor je gezondheid. Daarom staat vrijdag 12 april bij DA Drogisterij ter Veen in de Voorstaat te Hardenberg, in het teken van het controleren van cholesterol, krijgt elke klant een passend advies en kan iedereen door de XXL DA Hartkamer lopen.

Om de sociale functie in Hardenberg te versterken en bewoners op laagdrempelige wijze de eigen gezondheid te laten monitoren, organiseert DA Drogisterij ter Veen in de Voorstraat op vrijdag 12 april een cholesterol testdag. Op vrijdag 12 april is er de mogelijkheid om het cholesterol te laten meten en geven de gezondheidsspecialisten van DA ter Veen een passend advies op gebied van leefstijl en voedingssupplementen. Het cholesterol wordt gecontroleerd door middel van het afnemen van een klein

beetje bloed middels een vingerprikje. Een speciale cholesterolmeter berekent binnen enkele minuten de vijf belangrijkste cholesterolwaarden (waaronder de goede HDL en slechte LDL). Op https://www.da.nl/informatie-over/hartvoorjehart is meer informatie te vinden over de mogelijke indicaties. Afhankelijk van de testuitslag, ontvangt de klant een

passend advies op gebied van leefstijl en voedingssupplementen. Om de klant nog meer kennis te geven over het belang van een goed cholesterol en de werking van het hart, hebben we op 12 april de XXL DA Hartkamer voor onze winkel staan.

De DA Hartkamer is meer dan 8 meter lang, 4 meter breed en bijna 3 meter hoog en geeft de klant de mogelijkheid om door het hart te lopen en van binnen te bekijken. In de DA Hartkamer is alle informatie te vinden over de werking van het goede (HDL) en het slechte (LDL) cholesterol.

Het meten van cholesterol is het eerste thema om de gezondheid te monitoren. In 2019 zal de DA organisatie meerdere thema's over gezondheid promoten.