Hardenberg

Harpiste Regina Ederveen geeft concert

Door de redactie

Op zondag 26 mei geeft harpiste Regina Ederveen in De Ark aan de Broekdijk 36 in Bruchterveld een concertvoorstelling over herdersjongen en Koning David. De voorstelling begint om 19.00 uur, de toegang is gratis, wel is er een collecte..

Regina Ederveen laat op haar gouden harp muziek horen uit allerlei stijlperiodes; klassiek, Joods en modern. Ook laat ze eigen improvisaties op de Psalmen van David horen. Afwisselend met de muziek leest Regina teksten voor, onder meer uit de Bijbel over David in een hedendaagse vertaling, maar ook eigen teksten waarbij ook Joodse witzes zijn verweven in het programma. Verrassende visuele elementen ondersteunen het geheel. De avond wordt georganiseerd door de Protestantse Gemeente Bruchterveld.

Davids geschiedenis is beschreven in de Bijbelboeken Samuël, Koningen en Kronieken. De Psalmen is een verzameling van 150 poëtische teksten van verschillende aard en herkomst. Daarin staan diverse psalmverzamelingen op naam van David (bijv. 3-41, 42-72). Harpiste Regina Ederveen geeft vele optredens in het land, met diverse programma's. Meer info www.reginaederveen.nl.