Hardenberg

Hardenbergse vuurwerkverkopers voelen zich gepasseerd

Door de redactie

De verkoop van vuurwerk staat op het punt van beginnen. De gemiddelde consument zal zijn vuurwerk kopen bij de goedkoopste verkoper.

In onze regio wordt veel vuurwerk uit Duitsland gehaald, enkele stuks vuurwerk zijn daar goedkoper dan in Nederland en een paar kilometer omrijden vinden de meeste consumenten niet erg. De situatie is echter aan het veranderen, de Duitse aanbieders maken in Nederland reclame door middel van huis aan huis folders. Wat de meeste consumenten niet weten is het vuurwerk dat uit Duitsland komt bij ons illegaal is en niet voldoet aan de Nederlandse eisen en niet is voorzien van Nederlandse gebruiksaanwijzingen. In Nederland is het gewoon illegaal vuurwerk. Daarom zal er dit jaar streng gecontroleerd worden bij de grens, heeft u illegaal vuurwerk dan wordt dit in beslag genomen en u krijgt een fikse boete.

Waarom zou u deze risico's nemen? De gezamenlijke vuurwerkverkopers adviseren u graag bij de aanschaf van kwalitatief hoogwaardig vuurwerk voor een redelijke prijs en die voldoet aan de Nederlandse veiligheidseisen. De gezamenlijke vuurwerkwinkels uit Hardenberg wensen u fijne kerstdagen en een knallend 2019.