Hardenberg

Hardenbergse peuters kunnen alvast wennen bij OBS De Kern

Door de redactie

Basisschool De Kern uit de Hardenbergse wijk de Marslanden wil peuters en hun ouders alvast laten kennismaken met de school. Dat doet de school middels een peuterochtend op woensdag 11 december. "Naast het feit dat we ouders graag kennis willen laten maken met onze school, willen we middels deze informatieve peuterochtend ook de overstap minder groot maken".

Aan het woord is locatiecoördinator Marieke Naberman van obsDe Kern. "De overstap vanuit de Peuterspeelzaal, kinderopvang of de thuissituatie is best een grote stap. Ook voor ouders waarvan hun eerste kind naar school gaat is het natuurlijk spannend. Vaak is de afronding van hun eigen basisschooltijd de laatste keer geweest dat ze een basisschool binnenstapten".

Door het organiseren van de peuterochtend verwacht De Kern de overstap minder groot te maken. "Op een informatieve manier kunnen ouders en kind kennismaken met de school. Ze worden ontvangen door een leerkracht en de schoolleiding. Terwijl de kinderen kunnen 'meedraaien' in de groep is er ook de gelegenheid voor de ouders om de rest van de school te bekijken en vragen te stellen".

Voor de kinderen zal er gezorgd worden voor een afwisselend programma. "Verschillende facetten komen aan de orde, zoals het spelen in de hoeken en reken-/taalspelletjes. Op deze manier kunnen de kinderen op een speelse manier alvast kennismaken met de school en wennen aan het gebouw. We willen tevens benadrukken dat ouders die nog een schoolkeuze moeten maken van harte welkom zijn", aldus Naberman. De peuterochtend is woensdag 11 december van 9.00 uur tot 11.00 uur. Aanmelden kan per mail via Barbera Prins: bprins@bredeschooldekern.nl.