Hardenberg

Hardenbergse ondernemers starten bijzondere fietscampagne voor het goede doel

Door de redactie

Een groep van zestien Hardenbergse ondernemers en wethouder Alwin te Rietstap zijn begonnen aan de voorbereidingen op een spectaculair evenement. De Tocht van Gewoon Doen is een bijzondere fietscampagne die 29 mei 2020 zal starten in Hardenberg.

RICK MEINEN

Na zeven dagen fietsen zal de groep zo'n 1200 kilometer hebben afgelegd, waarna als afsluiting de Alpe d'Huez beklommen zal worden. Naast een geweldige sportieve uitdaging staat de Tocht van Gewoon Doen in het teken van geld inzamelen voor nieuw kankeronderzoek. Om zoveel mogelijk geld in te kunnen zamelen zullen er in aanloop naar het evenement diverse acties worden georganiseerd. Het doel van de organisatie is om uiteindelijk 100.000 euro in te zamelen. Naast de campagne is het ook mogelijk om rechtstreeks te doneren via de website www.tochtvangewoondoen.nl.

Een van de deelnemers is Robert Prins en hij vertelt wat zijn drijfveer is om mee te doen: "Vijf jaar geleden kreeg ik de diagnose Melanoom en nog geen jaar later kreeg mijn vrouw borstkanker. Door al het goede onderzoek wat al gedaan is kunnen wij weer richting de toekomst kijken". Mark van Lenthe, die ook op de racefiets zal stappen, vult aan: "Fietsen van Hardenberg naar Alpe d'Huez klinkt als een opgave, maar het is een peulenschil vergeleken met mensen die vechten tegen kanker".

De aftrap van de campagne was maandag 13 januari bij de Heemserhoek, waar zo'n 90 genodigden bij aanwezig waren waaronder de fietsers zelf en een aantal speciale gasten uit de wielersport. De avond werd geopend met inspirerende woorden van de organisatie van Alpe d'HuZes, die speciaal voor dit initiatief naar Hardenberg waren gekomen. Piet Cees van der Wel voelde niemand minder dan Theo de Rooij en Rob Harmeling aan de tand en de mooiste wieleranekdotes kwamen daardoor op tafel. De geslaagde bijeenkomst werd georganiseerd door The Captains, de business van de volleybalclub uit Hardenberg, en werd mede mogelijk gemaakt door Rabobank. Tevens werd op deze avond de kaartverkoop gestart voor het Goede Doelen Diner. Het diner is dinsdag 25 februari bij het Alfa College in Hardenberg en zal bestaan uit een 4 gangen menu. Tijdens deze avond zal er ook een veiling gehouden worden. Voor meer informatie en kaarten kan er contact opgenomen worden met Stendert de Vries via sdevries@toplevelpunt.nl.