Hardenberg

Hardenbergse ondernemers doen hun best

Door de redactie

Nederland verkeert nu een week in een coronacrisis en de ondernemers in Hardenberg doen erg hun best om hun klanten goede te helpen laat Eduard Plate centrummanager in Hardenberg weten.

'De Hardenbergse ondernemers handelen naar de RIVM-normen en adviezen. Men houdt de hygiëne goed in de gaten. Dat zie je bijvoorbeeld ook aan de gels die bij pinapparaten staan. Je ziet wat vaker dan anders ook gezinnen in de winkels komen. Ook dan is het belangrijk om met z'n allen goed de RIVM-regels in de gaten te houden. Vaste klanten lijken te blijven komen. Daarnaast worden nieuwe winkels gevonden".

Er is veel creativiteit bij de ondernemers. Bij veel winkels is een bezorgservice. Via de telefoon, via mail, whatsapp en websites. Bij de horeca zie je ook initiatieven, zoals een drive in service en bezorgdiensten. "Je kunt altijd contact opnemen als je zelf niet op pad wilt of kunt gaan. Dan word je goed geholpen, in de winkels en bij de horeca", vertelt Eduard Plate.

Onzekerheid

"Over de gevolgen van het coronavirus is onzekerheid. Men is blij met de steunmaatregelen. Die zijn belangrijk. Maar men kijkt ook naar de toekomst. Het hangt er sterk vanaf hoelang de huidige periode gaat duren. Dat weet niemand. Tot nu toe is de situatie in Hardenberg rustig en klanten zijn zich bewust van de situatie. Daarbij zijn er qua bezoekersaantallen grote verschillen per branche.

Het is belangrijk dat er saamhorigheid is, en dat de inwoners naar hun winkels blijven gaan. Fysiek of via een bezorgservice. Het is daarom goed dat er heel vaak besteld kan worden. Wellicht gaan inwoners die online willen kopen dit ook na het corona tijdperk vaker bij lokale ondernemers doen. Een sterk centrum betekent ook een sterk Hardenberg", aldus Eduard Plate.