Hardenberg

Hardenbergse atleten scoren goed in het hoge noorden

Ingezonden

Afgelopen weekend vonden op zaterdag en zondag de finales van de CrossFit competitie Battle of the North plaats. Voorrondes voor deze veelzijdige finale vonden plaats bij CrossFit Hardenberg. Maarliefst zes atleten van deze box wisten zich te plaatsen voor de finales in het Martiniplaza in Groningen.

Zaterdag traden Nick Blomsma en Paul Versteeg aan in de heren B-finale en vertegenwoordigde Melissa Steffens CrossFit Hardenberg in de B-finale bij de dames.

Zowel Nick als Paul presteerden goed tijdens deze finaledag waarin gedurdende de dag een aantal verschillende work-outs op het programma stonden. Nick Blomsma eindigde dag als 19de, Paul Versteeg bleef op de 34ste plaats steken. Melissa Steffens wist na een periode van blessures een uitermate sterke prestatie neer te zetten en de B-finale bij de dames te winnen.

Op zondag was het de beurt aan Bart Veurink in Elite A-finale bij de mannen, Marieke van Loosbroek in de Elite A-finale bij de vrouwen en Janke Gerrits bij de Masters 35+ vrouwen. Deze finale, waarin de beste atleten uit hoofdzakelijk het noorden vertegenwoordigd waren, was er een om over naar huis te schrijven.

Bart Veurink liet helaas vroeg in de finale wat steekjes vallen maar wist dit sterk te herstellen en op te klimmen naar een verdienstelijke 18de plek. Marieke van Loosbroek worstelde zich langs de conurrentie en stelde in een zinderende finale een derde plek veilig. Janke Gerrits liet over de hele dag een sterke en stabiele prestatie zien en verdedigde haar eerste plaats van vorig jaar met glans; ze won het toernooi in de Masters 35+ categorie.

De atleten kunnen terugkijken op een geslaagd weekend waarin bijzonder goed gepresteerd werd.