Hardenberg

Hardenberg85 jo9-1 wint de KNVB beker

Ingezonden

Hardenberg/Vaassen-

zaterdag 1 juni was het dan eindelijk zover, de grote finale voor de KNVB district beker oost werd gespeeld in Vaassen tegen SV Raalte jo9-1. 

De dag begon met een feestelijk ontbijt in de kantine van Hardenberg '85. Speciaal voor deze finale werden shirtjes uitgereikt, door Plus Alfring & Prins Sport. Aansluitend stond er een toepasselijke blauwe bus klaar voor vertrek. Een volle bus met ca 60 supporters en het team vertrok omstreeks 9.00 uur richting sportpark De Egelbeek.

 

Na een officiele opkomst van beide teams was de aftrap om 11.00 uur. Hardenberg '85 begon sterk aan de wedstrijd. Er werd goed opgebouwd en gecombineerd, van keeper tot spits voerden allen hun taak gedisciplineerd uit. Ze hadden allemaal één doel, die beker waar vanaf het begin van seizoen 2018-2019 voor gestreden werd, moest mee naar Hardenberg. Bij rust was de stand 3-0 voor Hardenberg '85, de klus leek geklaard.

Echter SV Raalte kwam sterk terug en werd er door Raalte in korte tijd 4 doelpunten gemaakt.

Vol vechtlust ging Hardenberg '85 de laatste 10 minuten van de wedstrijd in, wat al snel tot de gelijkmaker leidde. Met nog 5 min op de klok was het billen knijpen, al domineerde Hardenberg '85. De spits werd 3 min voor tijd alleen voor de keeper gezet door een mooie voorzet van het middenveld. Echter kwam de keeper van SV Raalte met gestrekt been en werd directe kans op doel ontnomen. De scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Met een perfect uitgevoerde strafschop, werd de bal strak in de hoek geschoten. De opluchting was te zien en te horen en werd versterkt toen het eindsignaal klonk. De spelers werden kort gehuldigd door bestuursleden van Hardenberg85 waarna de officiële huldiging volgde. De spelers ontvingen ieder een medaille en werd de enorme KNVB beker overhandigd aan de 8 jarige spelers.

Hardenberg85 Jo9-1 wint verdiend de KNVB beker door talent, gedrevenheid en het denken in team belang, alle spelers hebben hier keihard voor gewerkt en waren stuk voor stuk onmisbaar voor deze topprestatie!