Hardenberg

Hardenberg wielerstad van Overijssel

Door de redactie

Zaterdag 19 oktober was Hardenberg voor even de wielerstad van Overijssel. Het centrum van de stad stond volledig in het teken van Olympia's Tour door Nederland. De gemeente Hardenberg heeft opnieuw een aansprekend wielerevenement binnen haar gemeentegrens weten binnen te halen. De derde etappe van Olympia's Tour heeft zaterdag een start en aankomst in het centrum van de stad. Het startschot voor de etappe over 145,5 kilometer werd op de Markt om 13.30 uur gegeven door wethouder Jan ten Kate en de finish wordt om 16.50 uur verwacht aan de Parkweg.

G.Brokelman

De route voert de renners door de gehele gemeente. Grote favoriet is Coen Vermeltfoort uitkomend voor De Peddelaars/Alecto die donderdag in Drenthe de eerste etappe 'Col du Vam' op zijn naam schreef. De wielrenner uit Schuinesloot mocht de gele leiderstrui aantrekken: "Ik had niet verwacht dat ik zou winnen", aldus de sprinter gezien het lastige parcours. Vermeltfoort: "Ik wist dat ik in de afzink van de Vamberg aan moest gaan, want op de kasseien kun je niet meer versnellen. "De zege smaakt naar meer voor Vermeltfoort: "Ik probeer nu ook het klassement te winnen", liet Vermeltfoort via de Tv-camera's weten. Vermelfoort verzamelde in 2019 tal van overwinningen, waaronder de Ster van Zwolle en hoopt zaterdag ook de rit in zijn achtertuin, met start en finish in Hardenberg winnend af te sluiten.

In Twello (Gemeente Voorst) werd vrijdag de tweede etappe van Olympia's Tour verreden en werd gewonnen door de Belg Stan van Tricht, rijdend voor het team SER Racing was in de slotfase de sterkste van zeven renners en nam de leiderstrui over van Coen Vermeltfoort, die in de groep achter de leiders finishte.

Zaterdag wordt Hardenberg aangedaan. In Tiel is zondag de slotrit van de oudste etappekoers van Nederland. Bekijk het flmpje,

G.Brokelman

G.Brokelman

G.Brokelman