Hardenberg

Hardenberg Proeft viert jubileum met goede doelendiner

Door de redactie

Hardenberg Proeft viert feest! Hét culinaire evenement van Hardenberg beleeft dit jaar de tiende editie. Deze mijlpaal wordt gevierd met een exclusief goede doelendiner op vrijdag 4 oktober.

Op zaterdag 5 en zondag 6 oktober kan iedereen weer genieten van heerlijke gerechtjes en een hoop gezelligheid. De avond voorafgaand aan dit tiende smaakfestival wordt de Markt omgedoopt tot één groot openluchtrestaurant. Gasten van het goede doelendiner worden op deze nazomeravond compleet in de watten gelegd. "Verschillende horecabedrijven en speciaalzaken verzorgen deze avond het diner, dat geserveerd wordt aan mooie, gedekte tafels. Het wordt een avondvullend programma met live muziek en goede wijn, waarbij we hoog inzetten op sfeer", aldus de organisatie.

Breed gedragen doel

De opbrengst van de avond gaat naar Hospice 't Huis aan de Vecht. "Na tien jaar willen we graag iets terug te doen voor de maatschappij. Alle deelnemende horecabedrijven zetten zich daarom deze vrijdagavond belangeloos in voor dit breed gedragen maatschappelijk doel" . Hospice 't Huis aan de Vecht in Hardenberg bestaat ruim tien jaar en heeft al meer dan tweehonderd terminaal zieke mensen (en hun naasten) opgevangen. Voor hen was de hospice een warme deken. "Met drie parttime coördinatoren en bijna vijftig vrijwilligers doen wij er alles aan om onze gasten in de laatste levensfase van optimale zorg te voorzien", vertelt Aad Kolthof van Stichting Vrienden Hospice 't Huis aan de Vecht. "We zijn bijzonder blij en trots dat het hospice is gekozen als doel. Geweldig dat de horeca hiervoor zo'n prachtig benefit evenement organiseert" .

Avondje uit

Wie met collega's of vrienden een bijzondere avond wil beleven, zijn personeel een smaakvolle blijk van waardering wil geven of klanten uit wil nodigen voor een culinair feestje kan zich opgeven door een mail te sturen naar goededoelendiner@hardenbergproeft.nl. Het goede doelendiner heeft plek voor honderd tot honderdvijftig personen. De kosten zijn 85 euro per tafelgast. Het diner begint om 18.30 uur.