Hardenberg

Hardenberg maakt

Door de redactie

Hardenberg maakt een programma over de stilstand en de voorzichtige opstart van het dagelijks leven, na aanleiding van de gevolgen van de coronacrisis. De opnames zijn woensdag 27 mei a.s.in het atrium van het nieuwe, nog te openen, Saxenburgh Medisch Centrum te Hardenberg en de uitzending is op zaterdag 30 mei op RTV Oost om 21.00 uur.

RTV Oost nam contact op met een aantal enthousiaste cultuurdragers van Hardenberg met de vraag om, in navolging van Goor, Steenwijk, Zwolle en Deventer, ook een Quarantaineshow te maken.

Als uitgangspunt voor hun programma genaamd 'Lotgenoten' kiezen de programmamakers de foto's van fotograaf Bertil van Wieren. Hij heeft een indringende fotoreportage gemaakt over de gemeente Hardenberg in coronatijd. In het programma nodigt presentator Piet Cees van der Wel een aantal dwarsdoorsnedes van de Hardenbergse bevolking uit om te praten over de verschillende stadia in de coronacrisis en de gevolgen daarvan. Zo praat hij met supporters van HHC, basisschoolleerlingen, onderwijzend personeel, horeca-, en campinghouders én natuurlijk de zorg. Daarnaast is er een hoofdrol weggelegd voor cultuur. Voor de gelegenheid is er een lied geschreven. De locatie van de opnames is extra bijzonder. Het atrium van het nog te openen Saxenburgh Medisch Centrum in Hardenberg. Nog voor het officieel geopend wordt, kijken wij en u alvast even rond in het indrukwekkende atrium. De programmamakers zijn: Jan Maarten Veurink (directeur theater de Voorveghter, Casjan Berends (technicus), Piet Cees van der Wel (communicatiespecialist) Bertil van Wieren (fotograaf) Bert Nonkes (tekstschrijver)